Den 25 oktober är dagen då min resa kommer börja. Flyget är bokat sedan ungefär ett halvår tillbaka och jag vet inte vart all tid tagit vägen.. För två veckor sedan flyttade jag tillbaka från Norge där jag tillbringade 2 1/2 underbara år och i dag är det knappt 2 veckor kvar.. Ska bara ordna det sista som måste fixas och vara social med mina nära och kära. Planen är att jag ska vara borta mellan 4 och 7 månader.

Min reserutt är någorlunda klar. Flygplanet landar i Cairns i nordöstra Australien. Därefter kommer jag förmodligen flyga in mitt in i landet till det torra Alice Springs för att besöka Ayers rock. När det är avverkat kommer jag åka buss tillbaka till östkusten och fortsätta neråt. Har under dessa veckor påbörjat dykkursen Open Water (även det något jag längtat efter länge) och kommer avsluta den ganska snabbt efter att jag kommit ner och platsen för det blir självklart The Great Barrier Reef. Sen blir det bland annat Brisbane, Sydney, Melbourne, Tasmanien och eventuellt Adelaide beroende på om Leigh är där eller ej. Kommer självklart bli en massa utflykter emellan städerna och runt omkring också. Är ju mer en "bush-människa" än storstadstjej trots allt.

Det enda som kommer vara bokat när jag landar i Australien kommer vara några dagars boende i Cairns och sedan kan vad som helst hända. Men detta är i alla fall den planerade rutten än så länge. Det vanliga är att man börjar i Sydney och reser uppåt längst ostkusten, men på grund av bland annat klimatet så väljer jag att börja uppifrån och fortsätta neråt. Har haft kontakt med en del som varit där och rest och det verkar som en bra plan.

Oavsett så längtar jag någon otroligt efter denna resa!
För att bli riktigt lycklig tror jag att de flesta behöver ha något att sträva efter, ett mål att försöka nå eller åtminstone en fantasi att drömma sig bort i när vardagen eller tristessen tränger sig på. För min egen del är det i alla fall så, jag behöver känna att jag utvecklas hela tiden för att känna mig levande.

När vi gick andra året i gymnasiet så började det en utbytesstudent i våran klass. Leigh skulle gå i vår klass i ett år. Vi fick bra kontakt och då föddes drömmen om att någon gång resa till Australien. När hon reste hem ett år senare hade jag bestämt mig. Det är drygt 8 år sedan och vägen har väl inte gått spikrakt mot den drömmen. Lite studier och några underbara år utomlands har det blivit, men snart är det dags..

Därefter kommer jag skriva om mina andra tankar, drömmar, planer, intressen och vardagsliv.. Men först nu.. Australien...