Redan när jag var här på anställningsintervju i höstas och deras dåvarande hund började bli dålig, så fanns det planer på att köpa valp längre fram. Deras förra hund blev 13 år gammal, vilket är otroligt gammalt för Berner sennen, som tyvärr ofta får cancer eller höft- eller armbågsdysplasi.  

Nu var det äntligen dags. I torsdags kom den mest bedårande lilla tjej man kan tänka sig hit till gården. En liten berner sennentjej på knappt 9 veckor gammal och så söt! Hon ska bo här på gården och förhoppningsvis växa upp till en frisk och glad tjej. Känns som alla förutsättningar finns då hon är en otroligt pigg, glad valp som verkar otroligt trygg och självsäker. Hon har ätit bra från start, något som tydigen kan vara vanligt att det är problem med de första dagarna. Har haft henne hos mig i lägenheten ett par gånger och det har också gått väldigt bra, hon har ätit bra, ute gör hon sina behov så fort hon kommer ut och somnat snabbt. Köpte en liten sele till henne häromdagen och igår provade vi den för första gången, det är lite stor fortfarande, men det gick väldigt bra och hon brydde sig mindre än vad jag hade trott att hon skulle göra.



Berner sennen är och kommer förbli världens vackraste ras enligt mig



Tinka har blivit en liten linslus redan.. =)



Myskväll i fredags



Blir lätt utsliten när man är en liten valp



Nu var det en stund sedan jag uppdatera bloggen, och det har väl sina förklaringar, bland annat att vi precis avslutat en hektiskt grisningsperiod och jag har varit hemma och hälsat på i Sverige.

Vi, som många andra, har släktingar som utvandrade till USA för många många år sedan. Barnbarnsbarnet till en av dessa har bra kontakt med bland annat min ena faster och hennes familj och de brukar komma hit ungefär vartannat år. Jag har inte träffat dem sedan jag var pytteliten, och denna gång anordnades det släktfest utanför Karlskoga. Vi blev väl ca 30-35 personer sammanlagt. Är ju inte varje dag jag träffar vissa av dessa släktingar, så var ju givet att jag skulle åka hemåt, även om det innebar att åka härifrån mitt under värsta grisningsdagarna.
Men kan ju säga som så att jag kommer inte göra om det. För har aldrig stressat så mycket som jag gjorde dagarna innan, och ändå jobbade jag 14-timmarspass i snitt de sista dagarna.
Som tur var hade vi Maren som kunde täcka upp när jag var borta, och gjorde som alltid ett riktigt bra jobb.

Festen blev hursomhelst väldigt trevlig, god mat, bad i tunnor och jacuzzi och massa socialt. Min amerikanska syssling/fyrmänning och hennes man var otroligt trevliga och det som var extra roligt är att deras bästa vänner bor här i Stange!! Så om en dryg vecka kommer de tillbaka efter en vecka på Hurtigruten och ska vara här två dagar. Så då ska vi ses. Stange är ju till och med mindre än Degerfors, så det är egentligen helt sjukt att det är möjligt, men världens är ju tydligen väldigt liten ibland.. =)

Eftersom näst intill alla som var på festen hade småbarn med sig så slutade det dock alltför tidigt, så jag, Martin (bror) och hans tjej Evelina hoppade i jacuzzin och satt där och pratade i några timmar innan det var sovdags även för oss. Blev en väldigt fin dag! Lördagen tillbringades i Karlstad med hela familjen, vi börjar ju bli några stycken nu med respektive och barn. Andreas har precis köpt hus så vi var där och de som inte hade varit där förut tog sig en ordentlig titt.
Åkte hem redan tidigt dagen efter, så blev inte så lång tid, men jag hann med det som var planerat, plus lite till. Å ÄNTLIGEN fick jag träffa Maria's lilla Julia, som var sjuk både i julas och påskas när jag var hemma. Den lilla guldklimpen hade växt ordentligt sedan jag flyttade i oktober.

Blev en väldigt trevlig och fin helg, så det var absolut värt allt slit dagarna innan även om det som sagt dröjer innan jag gör om de..



Min äldsta brorson har blivit en stor kille, 5 år i sommar. =)


Å lillebror växer också så det knakar. Godingar!




Nu verkar det som att det faktiskt kommer komma en liten valp hit till gården om ett par/ några veckor, i form av underbara, fantastiska berner sennen.. =)

Har varit på gång några månader nu, men de "vi" (Ole) skulle få valp av har antingen inte fått så många valpar som de hoppades på eller så har det inte blivit så många tikar. Å jag har sagt att om jag ska hjälpa till att uppfostra en vovva, så vill jag ha en tik, av flera olika anledningar.. Största anledningen är att det finns ett gäng med ilskna han-hundar i grannskapet. 40-50 kilos hund är ju inte så lätt att hålla tillbaka om hormonerna skulle svalla..

Jag fick även välja vilken av tikarna Ole ska ha utifrån bilderna som fanns på hemsidan. Sen är det ju inte säkert att Ole håller med när han väl är där, eftersom man så klart inte kan se mycket av personligheten av bilder, men just nu är det hon som är vald. Hon var finast och såg piggast ut på bilderna. Men som sagt, svårt att välja utifrån bilder, så vi får se vem det blir. 

Här är sötnosen iaf:

Ei flått tispe nr 1 her 6 uker gammel

Tispe 1

Är det inte så man smälter? Ännu en gång blir jag påmind om varför berner sennen är världens vackraste ras.. =)



Just nu känner jag mig trött. Å skulle helst vilja lägga mig och vila ett par timmar. Grisningen har börjat i dag, så borde vara pigg och utvilad inför den, men jobbade i helgen och förra helgen, plus vardagarna då, så nu hade det varit lite skönt med lite ledigt igen. Blev ju inte så mycket rast och ro när jag var hemma i påsk. Men nu på söndag kommer jag iaf få sova ut lite, för då kommer Maren och jobbar. Tror det blir ganska många ska grisa då så kan nog inte ta helt ledigt den dagen, men det hjälper mycket med sovmorgon.. =) Å denna gång har jag inte ont i nacken, och det är ju toppen! Å även om jag är trött just nu, så känns det mycket bättre på jobbet nu. Det är mer "harmoni" mellan mig och bonden. Han lägger sig inte i så mycket som förut, för han vet att allt blir gjort, även om jag kanske gör det i en annan ordning än han är van vid. Å jag slipper irritera mig på att han kommer och "masar" som de kallar det här. Dessutom har jag gjort ett "experiment" sista månaden som gått jättebra, så han har varit jättenöjd. Ska prova en ytterligare grej med detta gäng suggor som ska grisa och se om det också ger en positiv utveckling av produktionsresultaten.

Helgen med mamma var som väntat väldigt trevlig. Hon gillar aktioner, och marknader och sånt. Å just den helgen så var det en stor "antik, brukt och samlar"- mässa i Vikingskipet i Hamar. Så det var ju givet att vi skulle dit. Både jag och hon handlade en del, mest jag... Borde väl kanske inte ha gjort det, men ibland så måste man unna sig lite.. Å så hade hon med sig en massa mat, främst kött, som jag hade beställt. Så nu är både kylskåpet och min lilla frys full igen. Skönt!

Söndagen gick vi en skogstur, spelade yatzy och jag lagade en del mat och skruvade ihop ett sängbord som också kom den helgen. Skönt och slippa ha vattenglaset, böckerna och telefonen på golvet intill sängen i fortsättningen. Blev som sagt en väldigt trevlig helg. Å om exakt en vecka åker jag till Karlskoga igen, på en snabbvisit. För då ska det bli stor släktfest ute i Kärne. Kul med nästan hela "klanen" samlad.