Det var länge sedan jag längtade så mycket efter att en delkurs ska vara över som nu....... Statistik och kvalitativa analyser är inte kul! Jag förstår att det är bra att kunna läsa av och förstå forskningsrapporter som man i framtiden kommer läsa, men det är inte roligt i alla fall...
 
Å andra sidan har vi ju bara pysslat med roliga och intressanta grejer fram tills nu och nästkommande år ser jag också fram emot, så lite tråkigt måste man kanske ha ibland för att det roliga ska bli ännu roligare... ;)
 
Nu ska jag fortsätta med min analys av intervjumaterial... Å förhoppningsvis är det klart tills imorgon när vi ska ha redovisning..
 
Ha en fin dag! <3
Nu ser jag fram emot att det ska bli lite varmare så jag kan ta min första tälttur. Jag har en del planer redan, främst för slutet av sommaren, och jag tror att det kan bli en del fina naturupplevelser i sommar och höst.
 
Som det ser ut nu kommer jag jobba heltid och plugga heltid- samtidigt i sommar, så det blir nog inte speciellt mycket fritid. Men det kommer nog gå bra, det löser sig alltid.
 
Det jag i alla fall har bestämt att jag ska få till i sommar är en övernattning med en kompis som vill prova på hur det är att tälta och det runt omkring. Har tänkt ut ett riktigt fint ställe till detta så det ser jag fram emot. Kommer nog bli i början av sommaren, som en lite lätt uppvärmning.
 
Tiveden är ett ställe som jag garanterat kommer besöka i sommar, sen får jag se om det blir en heldag eller övernattning. Jag brukar åka förbi en avfart till Tiveden när jag åker till Askersund för akutgruppsuppdrag, men eftersom det är 3 mil enkelresa från den avfarten in till Tiveden och det ofta är långa pass med akutgruppen i Askersund så har jag inte haft tid då. Men i sommar, då ni... ;) 
 
En annan sak jag också absolut hoppas få till är att åka till Grövelsjön och norra delen av Femundsmarka i augusti/september. Femundsmarka har jag varit sugen på att vandra i sedan jag hörde om det av en kille jag dejtade när jag bodde i Norge. Jag har sett otroligt fina bilder därifrån. Grövelsjön är väl typ Sveriges sydligaste "fjällområde" och eftersom jag inte fjällvandrat förut så vill jag börja lite lättsamt och prova mig fram. Femundsmarka ligger på norska sidan från Grövelsjön så jag tänkte ta ett par dagar vardera där.
 
Är även sugen på att vandra Silverleden och Kindla, då båda ska vara väldigt fina naturreservat som ligger i närheten, men det får bli om det finns tid över.
 
Får se vad jag fått till när sommaren är över...
 
Några bilder från tältturerna 2013: 
 
 
 
 
 
 
Nationalparker, Natur, Naturreservat,
 
Efter gårdagens föreläsning åkte jag iväg till Rynningeviken och gick en tur på 8 km. Det kändes välbehövligt att vara ute och gå av sig lite.. Det finns en del saker jag oroar mig över även om det mesta för egen del ser ljusare ut. Ibland är livet bara så orättvist och vissa åker på så otroligt många smällar gång på gång.. <3 Just nu är det flera jag bryr mig om som har det tungt och det är så jobbigt att se.
 
Hur som helst kändes det lite bättre efter den fina turen. Det märks att kommunen och bonden i området har jobbat väldigt hårt och underhåller för att få ordning och det är ett väldigt fint naturreservat med många möjligheter för utflykter. Det var härligt väder och djur- och naturlivet blomstrar.
 
 
Highlands cattleko som står och borstar sig..  
 
Rynningeviken
 
En liten söt kalv..
 
Vitsippor som livar upp naturen
 
 
 
 
 
 
 
 
Naturreservat,
Förra veckan var jag på några jobbintervjuer och även denna vecka var ett par inbokade. Jag hade sökt ganska många jobb eftersom jag inte jobbat med människor på länge och inte riktigt visste var jag låg i arbetsgivarnas ögon. Men det visade sig att trots att jag bara gått två terminer på socionomprogrammet ännu så ses det som riktigt attraktivt för de jobb jag sökte. Å tydligen gick det även bra på arbetsintervjuerna. Så det kändes riktigt skönt! Riktigt intressanta jobb, jag blev erbjuden 3 av dem och avbokade de två jag hade planerade nu de senaste dagarna. Det handlade bland annat om 3 olika typer av HVB-hem (hem för vård eller boende för ungdomar som är där med stöd av antingen Socialtjänstlagen eller LVM), alla väldigt intressanta och det passar ju väldigt bra att arbeta med när jag går den utbildningen jag gör.
 
Det jobbet jag bestämde mig för att tacka ja till är som mentor/handledare på ett HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn i Kumla. Just detta är ett område som jag känner att jag vet väldigt lite om och är nyfiken på och är därför en stor del till att jag ansökte  det. Ofta när man hör om ensamkommande flyktingbarn så är det tyvärr i negativ anda, av uppenbart partiska personer som inte har någon egentlig koll, men som gör vad de kan för att få fram sina ofta rasistiska åsikter.. Okunskap föder rädslor och fördomar och det ser man gång på gång. Redan under intervjun fick jag veta mycket intressant som jag inte visste innan och jag ser fram emot att lära mig mer. Jag anser mig ha ganska bra koll på olika kulturer och religioner, men det finns ju så mycket mer att veta, framför allt om olika inriktningar inom olika religioner och olika grupperingar inom samma land. De flesta kommer från Afghanistan och Somalia, men det börjar även komma ungdomar från Syrien nu och med tanke på situationen där nere så kan det nog komma att öka framöver. HVB-hemmet arbetar ju både mot Socialtjänst, Migrationsverket och skolan, så jag kommer även få mycket kunskap om hur det ser ut. Det är på 100% och jag kommer bli upplärd så fort jag får papper från belastningsregistret och efter upplärningen kan jag gå in som timvikarie direkt. Något de gärna ser att jag gör så jag har lite mer koll på rutiner och annat när jag börjar i sommar. Å det passar ju mig perfekt eftersom jag vill komma igång att jobba så fort som möjligt. Det finns även stora möjligheter för jobb under terminerna, så det känns positivt.
 
Så det känns skönt, ser fram emot att komma igång och även få lite andrum gällande ekonomin. Jag har fått väldigt fina omdömen på de intervjuer jag varit på och flera personer har den senaste veckan sagt att jag utstrålar ett lugn och en trygghet som de ser som väldigt positivt. Så det känns riktigt kul! Tentan i yrkeskunskaper och handlingsstrategier jag gjorde för några veckor sedan fick jag godkänt på, 1,5 ynka poäng från VG. Nu är det bara att komma igenom statistiken sen så är det sommar!
HVB-hem, Sommarjobb,
Starten på den här veckan känns otroligt mycket bättre än största delen av förra veckan. Under tisdagen-torsdagen så kändes det som att precis allt gick emot mig och det kom smäll på smäll. Jag visste inte riktigt hur jag skulle klara av den här månaden och ville egentligen bara bädda ner mig under ett par dagar.
Framför allt var det den ekonomiska biten som spökade. Fjolårets sommardäck var nedslitna och jag behövde fixa nya. Helt nya däck hade inneburit att jag skulle ha 100 kr kvar den här månaden, vilket ju hade varit lite halvtungt, minst sagt.. Men tack vare tips och råd och stor hjälp av min väns man så blev det betydligt billigare och ekonomin känns plötsligt hanterbar.
 
Jag fick inte jobbet som jag var på intervju på för två veckor sedan. Det var väntat så jag var förberedd, men det kändes ändå trist.. Men jag fick ett par samtal i fredags från jobb jag sökt och även ett idag, så nu i veckan blir det några intressanta intervjuer. Får hoppas att det går bättre på dessa =) Har även ett extrajobb på gång, där jag sannolikt kan börja jobba omgående. Andra negativa grejer som också påverkade mitt humör förra veckan börjar också se bättre ut. Så det känns skönt.
 
Hade en supermysig helg. Fredag kväll och lördagen tillbringades hos min kompis Anna och hennes familj. Å söndagen blev det Karlstad - en snabbfika med Tess och sedan till brorsan för att hämta mamma och hennes karl som kom hem från Spanien efter några månader där. Kul att de är tillbaka! Kändes skönt att ha en hel helg där jag helt kopplade bort studier och annat och bara tog det lugnt och umgicks med de jag tycker om.
Som balsam för själen <3
 
I bland annat Expressen kan man läsa om vad det vanligaste är att människor önskar på sin dödsbädd är och det ska tydligen vara följande:
 
1: Jag ångrar att jag inte haft modet att leva enligt mina drömmar
2: Jag ångrar att jag jobbade för hårt
3: Jag önskar att jag haft modet att uttrycka mina känslor
4: Jag önskar att jag hade haft bättre kontakt med mina vänner
5: Jag önskar att jag hade unnat mig att vara lyckligare
 
När jag läser den listan så känner jag mig ganska lugn. Gällande punkt 1 så är de det som gäller för mig och har så gjort de senaste, åtminstone åtta åren. Jag har följt mina drömmar och bockat av dem en efter en. Å jag har fått uppleva så mycket mer än jag någonsin hoppats på, trots att jag är relativt ung.
 
Punkt 2: Jag har många bollar i luften samtidigt, men det är också för att jag har möjligheten, tiden och energin till det. Hade jag haft en egen familj så hade jag sannolikt inte lagt ner lika mycket tid på annat. Att ha ett välavlönat arbete eller jobba långa dagar har aldrig intresserat mig. Pengar har aldrig varit något jag känt varit speciellt viktigt. Självklart vill jag ha så jag klarar mig, ha tak över huvudet och mat på bordet och lite så, men att ha mycket pengar har aldrig varit något jag strävat efter. Däremot vill jag gärna hjälpa andra och därför prioriterar jag att lägga mycket av tiden på frivillighetsarbete. Å det trivs jag med och det får mig alltid att må lite bättre och få perspektiv på mitt eget liv. Men det gäller att hitta en balans.
 
 
3. När jag var yngre så hade jag svårt för denna punkt, men nu för tiden säger jag var jag tycker, tänker och känner. Har jag känslor för någon så berättar jag det, för vad är det värsta som kan hända? Detsamma gäller om någon gör något dumt eller om jag inte är enig i någons åsikter. Jag vill ha ärliga människor runt omkring mig, som säger vad de tycker och som både kan ge och ta emot konstruktiv kritik. Jag vill inte ha Ja-sägare runt omkring mig, som bara håller med en, utan jag vill höra sanningen. Konstruktiv kritik leder till utveckling och jag förutsätter att mina vänner säger vad de tycker om saker och ting oavsett om det kan svida för stunden. För jag vet att de vill mitt bästa, även om de inte håller med om allt. Ärlighet och tillit helt enkelt.
 
4. Jag har ganska mycket kontakt med mina vänner även om vi inte ses så ofta. Vi har fullt upp på olika håll och jag tror att både jag och dem är rätt så nöjda med umgängesfrekvensen som är nu. Tack vare facebook och mail så kunde vi ha ganska mycket kontakt under de 6 åren jag bodde utomlands och det underlättar även nu när det är mycket i vardagen och tiden är knapp. Är otroligt tacksam över att ha haft dem i mitt liv under större delen av mitt liv.
 
 
5. Som när det gäller den första punkten så lever jag mitt liv som jag vill och prioriterar det som får mig att må bra. Det kommer alltid finnas saker som tillfälligt gör tillvaron lite mörkare, men på det stora hela så lever jag som jag vill och har det gott största delen av tiden.
 
Drömmar, Lycka, Ärlighet, Ånger,