Håller på att läsa en riktigt intressant extrakurs nu, betydligt lättare att ägna tid åt dessa böcker än statistiken som vi just nu håller på med på ordinarie programmet. 

Nu har vi dock lite för-sommarlov ett par veckor med socionomstudierna då vår grupp redan blivit klara med vårt arbete och inte har nåt fram till början av juni planerat. Två av tjejerna skulle resa bort så då körde vi maxfart de två första veckorna så vi fixade det. 
Så denna vecka har hittills varit ganska lugn, vilket känns välbehövligt. 

Har för övrigt hittat tillbaka till en gammal vän som jag inte haft så mycket kontakt med det senaste året. Har inte varit nån konflikt utan vi har bara haft väldigt fullt upp på varsitt håll. Känns riktigt kul att vi umgås mer igen :) 



Jag har kommit igång med jobbandet nu, och trivs väldigt bra. Gick först bredvid 3 gånger och fick några extrapass inplanerade redan då, men så har jag även blivit inringd ett par gånger så den senaste veckan har jag jobbat 5 pass. Just nu sitter jag på kontoret och har ett par timmar kvar tills det är dags att åka hem. Fick hoppa in extra och jobba vaken natt för första gången och det gick bra. Det har varit lugnt så jag har fått mycket pluggat under natten.
 
Förra veckan var det fullt upp, med grupparbete under dagarna på universitetet och jobb från eftermiddagen till midnatt. Ser verkligen fram emot månadsskiftet juni/juli när det blir lite trevligare ekonomiskt med både månadslönen från juni, det jag jobbar in nu i maj och CSN. Ska försöka leva så sparsamt som möjligt och spara undan till en buffert för oförutsedda händelser.När man lever som jag, som bott utomlands och därför är nolltaxerad i Sverige, och med familjemedlemmar utspridda så blir man ganska sårbar ifall något skulle hända som behöver åtgärdas snabbt. Det går inte att ta något på delbetalning eller lån, och inte heller få hjälp av någon närstående snabbt.
 
Utöver mitt sommarjobb på 100% så kommer jag även att studera 100% i sommar. Jag blev antagen på det jag sökte och ser fram emot det. Blir säkert lite tufft bitvis, men jag tror att det kommer gå fint. I höst låter det som att jag kommer kunna jobba extra hur mycket som helst, och det känns riktigt bra.
 
I övrigt har de senaste dagarna varit lite tuffa. Fick väldigt tråkiga nyheter från Norge och jag blir fruktansvärt ledsen varje gång jag får lite tid över och börjar tänka på det.. Livet är inte rättvist..
Jobb,
De senaste veckorna har det varit fullt upp med socionomstudier och extrakursen. Å förra helgen var jag iväg till Karlstad på grundutbildning i svensk krisberedskap fredag morgon till söndag eftermiddag. Det var riktigt intressant och bra att få gå igenom lite djupare vilka som har ansvar för vad under en lokal, regional och nationell kris och allt man bör tänka på. Utbildningen hölls av Försvarsutbildarna och Civilförsvarsförbundet.
Vi hade föreläsningar som hölls av representanter från Försvarsmakten, Länsstyrelsen, krissamordnaden för Storfors och Filipstads kommuner och Landstingets beredskapsgrupp som berättade om olika kriser som de varit med om eller som det är risk ska ske i framtiden. Det är skrämmande hur fort saker kan ske, och hur oförberedda vi är, både som privatpersoner, men framför allt samhället i stort.
 
Jag känner några av de som var med på kursen ganska väl sedan tidigare genom FRG och Civilförsvarsförbundet, men det var riktigt kul att träffa nya bekantskaper som hade enormt mycket kunskap. Även om det bara var i Karlstad så kändes det skönt att bo på hotell, bli bortskämd med god mat, pool, bastu, drinkar och underbart väder precis vid Klarälven. Det blev långa dagar med mycket info och hjärnan kändes fullproppad efteråt, men det var en toppenhelg som jag var väldigt nöjd med.
 
I onsdags var mitt första pass på HVB-hemmet där jag ska jobba i sommar. Det kändes riktigt bra och jag tror att jag kommer passa bra in där. Har fått 4 jobbpass i maj hittills så det känns skönt, kan nog bli fler som det ser ut nu.Ska bli skönt att få lite bättre ekonomi och kunna slappna av lite gällande det.
 
Hur som helst har det varit fullt upp och denna helg har jag inga måsten alls. Jag har gett mig själv ledigt från studier och allt annat och jag ska bara ta det lugnt och ha det gott.
 
 
 
 
 
 
Civilförsvarsförbundet, Jobb, Utbildning,