Den sista 2 veckorna har det varit fullt upp. Jobb på dagarna och diverse aktiviteter på kvällarna. Førra fredagen var jag och kvälls/nattshoppade i Hamar. Så nu har jag faktiskt redan fixat de flesta julklapparna. Iaf till barnen i min närhet. Å även en liten present till min vän Tina's lilla nyfødda dotter Juliette! Åh så mysigt det ska bli att hålla en liten bebis igen. Har aldrig varit så där superglad i barn, även om jag så klart avgudar och älskar mina brorsbarn och vänners barn. Men nu børjar det blir ett par år sedan jag fick snusa på en liten nyfødd, så det ska bli mysigt.

Lørdagen var jag ledig, så då umgicks jag med lite folk från røde kors førsta hjälpsgäng. Det gjorde jag även på måndagskvällen. På onsdagen bestämde jag mig før att inte gå på møtet. Lägenheten såg ut som ett bombnedslag så tänkte städa och grisningen var planerad att stta igång, så kändes som att jag behøvde va hemma. Men grisningen uteblev och vid 20 så ringde ledaren och frågade om jag inte kunde hänga med dem och kvällsbada i det stora badhuset i Hamar. Å badning går ju inte att tacka nej till.. =) Så dær tillbringade vi kvällen och sen hamnade større delen av gänget på "garaget" som det kallas, dær vi har møten och all utrustning finns. Så sent blev det, men trevligt hade jag. Æven søndagen och torsdagen hade jag chansen att umgås med dessa trevliga mænniskor. Men i søndags kväll gick jag ut och åt med Maren, som jobbar extra på gården. I tisdags var jag hembjuden hos Eli och hennes familj. Å før en vecka sedan satte grisningen igång, så då har det prioriteras. Å det har faktiskt varit lite skønt att vara lite osocial. Æven om jag tidigare klagat på att jag haft ett obefintligt socialt liv, så blir jag fort mättad. Så att umgås 6 hela kvällar i rad blir lite mycket før mig, speciellt när det är olika folk varje kväll. Men det var väldigt trevligt. Ær ett härligt, glatt gäng dessa førsta hjälpen folk. 
 
I helgen var det tänkt att jag skulle jobba kväll och Maren dag, eftersom det r grisning så blir det lite mycket før mig att jobbar från ottan till midnatt. Å jag såg fram emot att sova ut.. Så blev det inte, fick gå upp samma tid som alltid, och pga en problemsugga, så fick jag sen hoppa in i stallet en gång i timmen och dra ut kultingar, så jag blev vældigt låst o liite irriterad, även om inte sugg-mamman kunde rå før sina problem.

Har før øvrigt lyckats vrida ett par brøstkotor igen. Funkar ok att arbeta, men det ær vældigt obehagligt. O blir førbannad på mig sjælv øver att jag faktiskt lyckas gøra sånt medan jag sover. I våras och før ett år sedan var det 4 st, men denna gång kænns det inte lika illa, så kan max vara 2 denna gång. Men ska fixa det på måndag i Ørebro.

Før imorgon åker jag till Sverige.... =)
Nu är jag klar med 30-timmars kursen på första hjälpen. Å idag var det de stora proverna, och jag blev godkänd. Var ordentligt nervös hela dagen och speciellt när jag kom dit. Teoriprovet var jag inte speciellt lugnare över, hade läst på ordentligt i boken. Visste väl egentligen att jag kunde de praktiska situationerna också. MEN, med alla smågrejer man ska komma ihåg, så var jag ordentligt nervös över att jag skulle glömma något viktigt. Men det gick faktiskt riktigt bra!

Så nu har jag fått kursbevis och är godkänd första hjälpare. Så nu får jag gå vakt och vara med på olika evenemang, konserter, tävlingar och så. I mars kommer vi gå Räddning/ettersök Vinter C -kurs som är en grundläggande kurs för att få vara med på eftersökning efter försvunna människor under vinterhalvåret. Då får vi lära oss allt om snöskred, gräva oss en snöhåla (vet inte vad det kallas) och övernatta i. Ska tydligen bli ett antal timmar på längdskidor under det dygnet vi är ute, så det gäller att jag börjar öva.

Det kommer även blir räddning/eftersök barmark C, men det är inte bestämt när det kommer bli. Tycker det är så otroligt kul att gå kurs, men nu ska det blir skönt med en liten paus. Vet att jag kommer bli rastlös igen om ett par veckor.. Så då får jag se vad jag hittar på... =)  

Igår hade vi vårat sista kurstillfälle på Hjelpekorpsen i Hamar. Å imorgon är det dags för det stora teoriprovet och de praktiska testen. Jag tror det kommer gå bra, men man kan ju aldrig vara säker.. =)

Vi vet vad de praktiska testerna kommer bestå i, men det är så många små detaljer man måste komma ihåg, så det är otroligt lätt att glömma bort något iaf.
De praktiska testen består i: HLR, pulsåderblödning och en medvetslös person som andas. Hur man ska hantera personen och vad man ska göra i tur och ordning. Ær egentligen rätt säker på alla tre, men just med den medvetslösa personen så är det mycket man ska komma ihåg, så de är som sagt lätt att glømma något, och är det viktigt så blir man inte godkänd. Teoriprovet tror jag kommer gå bra, men ska bläddra igenom boken nu ikväll och friska upp minnet litet.

Jag hoppas jag blir godkänd, har varit långa dagar de dagar vi har haft kurs och har inte hunnit med så mycket annat. Så träningen har hamnat ganska långt bak i prioritet, så på torsdag ska jag ta tag i det igen. Ska bli skönt!

I går övade vi förresten första hjälp på en stor bilolycka. Det var lite svårt först, speciellt det att prioritera vem som ska tas om hand om först och så. Å stressmomentet med en massa folk, men det gick väldigt bra andra gången vi gjorde det. Man lär sig ju mycket av felen man gör. 

Det är för övrigt ett himla trevligt gäng som går kursen och även de andra hjelpkorpsarna.

Nu ska jag plugga på det sista, så får jag se hur det går i morgon..