På måndag är det dags. Då flyttar jag till älskade Norge igen. Ganska precis ett år sedan jag flyttade därifrån.
Har fått jobb på en grisgård i Stange, med 100 suggor, en kommun i Hedmarks fylke (län/landskap). Delar fylke med Lillehammer och Trysil så i vinter blir det förhoppningsvis en hel del skidåkande. Jag skrev mer om gården för ett par inlägg sen.

Ville verkligen ha det här jobbet så är otroligt nöjd över att jag fick det.

Så nu är det bråda dagar och väldigt mycket som ska fixas. Flyttar som sagt på måndag och börjar jobba på tisdag. Och innan dess ska det andressändras en massa och säga upp saker, flytta över bilen på mamma, köpa grejer och packa. Som tur är har jag redan norskt personnummer, telefonnummer och bankkonto. Så därför blir det en del grejer som jag slipper fixa och eftersom jag vet vart man ska vända sig och vilka man ska prata med så underlättar det mycket.

Kommer förmodligen stanna där åtminstone ett par år om de vill ha mig, så denna gång ska jag verkligen försöka att "slå mig till ro" där...
Blev imponerad av Tropicariet utanför ingången till Kolmården, var dessutom helt själv därinne så jag kunde vandra in där i lugn och ro. Är ju väldigt svag för olika sorters reptiler, så tropichus är alltid intressant för min del.



Leguan



Bombina orientalis y.h.JPG


Orientaliska Klockgrodan - cool groda med knallorange undersidan.

förmodligen den äckligaste grodan jag sett

Riktigt äcklig groda, åtminstone utseendemässigt..



Gul Anakonda



Stjärnsköldpadda



Röd Drakfisk



Kungskobra


SilkesmarmosettApa

Silkesmarmosett- Apa


De senaste veckorna har det varit fullt upp och jag har varken haft tid eller motivation att skriva ibloggen, men nu när jag har en lugn stund så kände jag att det var dags för uppdatering. Börjar från början...

Förra lördagen var jag och mamma bjuden på trerätters-middag hos min bror Martin och hans sambo Lina i Örebro. Otroligt mysigt som alltid att träffa dem. Å det var nog bland det godaste jag ätit, alltihop. Det var väldigt skönt att bara koppla av lite under stressen som kommer med jobbsök, intervjuer och provjobb. 

Jag och mamma fortsatte med icke-måsten under söndagen och åkte till Kolmården över dagen. Vädret kunde ha varit bättre men det gjorde inte så mycket. Får jag vara i närheten av djur så kan det blåsa storm och jag är nöjd ändå.. =)

Sista gången jag var på Kolmården var jag inte alls gammal och det var med mamma, faster Märith och min kusin Daniel. Har ju varit på massvis med djurparker sedan dess, men inte Kolmården vad jag kan minnas. Fick se alla djur vi ville se, förutom Surikaterna, som är något av en favorit för min del. Vi åkte även genom Safari-parken och såg massa lejon, björnar, antiloper och sebror m.m. Blev som alltid väldigt många kort tagna så har fått ta bort 3/4 av alla jag tog.





Den här skulle jag inte vilja möta i en mörk gränd...



Gnuer och Sebror samsas om maten..

Dålig bild, men den Afrikanska vildhunden har alltid varit en av mina favoriter. Den, Leoparden, Tiger och dess släktingar, Den tasmanska pungdjävulen och järven är nog topp-djuren på min lista över intressanta och/eller vackra djur.

lama-unge som vilar och bryr sig lite om vår bil två meter bort.

En vilande lama-unge som vilar och bryr sig minimalt om våran bil 1 1/2 meter bort.





Lejon är ju också väldigt mäktiga, speciellt de smidiga lejonhonorna. 

 

Den coola järven. För övrigt så är det järven och hyenan, som är mest lik den tasmanska djävulen när det gäller jaktsätt, det (o)sociala och mycket annat.

Tapiren

Tapir

Kapybara

Kapybaran från Sydamerika



Dhole

Mor och dotter?

Mor och dotter? Grymt stora är de ialla fall, noshörningarna



Hela gänget samlat

Hela gänget samlat för foto...  Inte ett dugg nyfikna..