Förra veckan så skulle jag och min närmaste vän Tess hitta på nåt. Normalt sett brukar vi ses i Örebro, eftersom hon bor där och jag är där nästan jämt nu för tiden. Men nu var hon här i krokarna så då bestämde vi oss för att sticka ut till mysiga Lunedet, spela minigolf och fika. Kom på idén att även bjuda me Bell dit. Även om jag träffat båda på tu man hand de senaste åren så var det väl en 6-7 år sen både dom och vi tre umgicks så det var på tiden.

Det blev en väldigt trevlig eftermiddag som snabbt övergick till kväll och vi stannade kvar där tills de stängde. Bell vann minigolfen, Tess gick det inte lika bra för, men kul hade vi :) Så nu hoppas och tror ja att det inte kommer dröja lika länge mellan turerna framöver. Härliga tjejer det där <3

I typ 5 år har jag varit sugen på att paddla kajak och sedan ungefär en månad tillbaka är jag igång. Det har inte blivit så många gånger som jag hoppats på hittills, på grund av tenta och annat, men några gånger har det i alla fall blivit.
 
Det är så trevligt tycker jag, och som naturmänniska så är de det ultimata sättet att få möjlighet att uppleva naturen och komma nära djuren utan att störa. Första gången jag paddlade i år såg vi 2 bävrar, en fiskljuse, och 2 högdräktiga rådjur som låg och vilade, på väldigt nära avstånd. Precis sånt jag är ute efter.
 
Förra sommaren eller om det till och med var för två år sedan så hade jag planerat att gå en paddelkurs i Hamar. Det var dock svårt att få tag på de som hade hand om det och är det något jag blir irriterad över så är det brist på professionalitet när det gäller företag, så jag lade ner den tanken och bestämde mig för att vänta tills jag flyttat hemåt.
 
Jag provade på att paddla några timmar förra sommaren, när friluftsfrämjandet hade prova på-kurs och sen har jag väntat och väntat tills det varit dags denna säsong. För en månad sedan gick jag intro-kurs, å så har jag varit med på ett par onsdagspaddlingar och igår var det dags för heldags-kursen. Just denna kurs kändes som en nödvändighet om jag ska paddla något alls med någon kompis eller ta en liten paddeltur själv, då vi gick igenom mycket säkerhetstänk och hur man räddar andra etc. Självklart är jag inte alls redo för att paddla ensam och till exempel övernatta någonstans, men om tex. jag och mamma åker iväg någonstans så kan det vara kul att ta en liten paddeltur nära stranden. Förhoppningsvis kommer det bli en väst- eller östkusttur med några andra från klubben senare i sommar. Å fram tills dess ska jag försöka vara med på så många onsdagspaddlingar som möjligt.
 
Några bilder från gårdagen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Den 6 juni, på Svenska flaggans dag, så var jag i Askersund på uppdrag med Civilförsvarets akutgrupp. Det var hästhoppning och strålande väder, så de timmarna gick fort.

I morgon, eller snarare om några timmar så är det dags att vakna upp till ett annat uppdrag. Det blir Rally i Laxå. Har inte varit me på nåt sånt förut så det ska bli intressant, och lite läskigt eftersom de kan bli rejäla skador.. Men det hoppas jag att vi slipper uppleva.

Blir rätt många upodrag framöver, men jag har ju inte så mycket annat så jag tycker det blir perfekt.

Ett par bilder från hästhoppningen..

Förra helgen blev efter några besvikelser till slut riktigt bra.

På lördagen hängde ja me Håkan till skjutbanan och sköt bort lite frustration. Riktigt skoj, så det gör jag gärna igen.

Sedan blev det grillning me honom och en gammal vän till honom i Garphyttan. Finns ju få saker som ja tycker så mycket om som grillat så mums! Kompisen hade med sig vildsvin som han skjutit och det var riktigt gott!

Dagen därpå var det dags för Alpacka-besök utanför Nora med Svenska blå stjärnan. Åh va härligt det var att äntligen träffa dessa underbara djur igen. Har varit förälskad i dem sedan jag arbetade me dem i Australien och sedan dess har jag en dröm att någon gång ha egna. De hade precis klippt dem så det var bara det lilla fölet som var ordentligt fluffigt. De hade även en Pyeneerhund som bodde med och vaktade alpackorna.

Nu har jag äntligen fått mitt efterlängtade sommarlov efter en enormt stressig, men rolig vår.
 
Men gräset har ju en benägenhet att vara grönare på andra sidan och jag känner mig bara efter ett par dagars ledighet lite rastlös. Hade bestämt mig för att inte arbeta då jag inte kunde få tag på nåt arbete som passade just nu. Fick erbjudanden om några olika lantbruksarbeten, men känner inte att jag vill ta den risken med nacken ännu.
Så då tyckte jag att det var bättre att bara njuta av den första ordentliga ledigheten på över 3 år och fokusera på att bygga upp nacken och gå ner i vikt.
 
Men hade jag kommit på det lite tidigare så hade jag sökt någon sommarkurs just för att jag blir så uttråkad mentalt när jag inte har nåt att lära mig. Får se vad jag hittar på. Känner att tankarna drar åt håll som de inte borde, så får se vad som sker denna sommar..

Förra helgen var det äntligen dags!

Jag är med på några friluftssidor på internet och på den ena fick jag för ett tag sedan kontakt me några andra som precis som jag tycker om att vistas i naturen, men av olika anledningar inte har så många runt omkring sig som vill med ut. Ett par me familj där de är de enda me intresset tex.

Jag trivs egentligen väldigt bra med att tälta ensam, men efter diskbråcket kan ja inte vandra så långt me tung packning, men ja vill ändå tälta så då passar de bra att slå ihop sig me andra. Så vandrar/ promenerar ja dagsturer me liten eller ingen packning och så kör ja rena övernattningar utan vandring där ja har någorlunda nära till bilen och inte behöver bära så långt.

Vi bestämde oss för Lillsjön vid Stenbäcken som första natt. Vädret var fantastiskt. Det blev jag och 4 trevliga killar. Alla som i varsitt tält utom en som sov i hängmatta. Det var riktigt givande att sitta runt elden, grilla och diskutera en massa erfarenheter. Nördvarning på högnivå, där det diskuterades knivar, tält, UL (ultralight) och en massa annat.

Sov otroligt bra och är fortfarande överlycklig över mitt fantastiska tält som varken släpper in luft eller ett enda litet kryp.

Hur som helst, det blev en riktigt bra premiärtur för "Nerike"- gänget, och det kommer garanterat bli fler.