Midsommar startade med att jag satte mig i bilen och körde de 4 timmarna från Stange till Karlstad där vi skulle tillbringa större delen av helgen. Jag, mamma, hennes väninna Inger, Marcus och Andreas med deras familjer möttes upp vid Alsters Herrgård. Där blev det sång och dans runt midsommarstången, Midsommarbröllop och picknick i gräset. Väldigt mysigt att umgås allihop utan massa stress. Jag hade gjort snittar med skagenröra och rökt öring och så blev det gubbröra och lite annat. Sedan gick vi ner till naturreservatet allihop och barnen sprang omkring och vi spelade lite fotboll och hade det trevligt. Jag var otroligt trött så jag och mamma åkte hemåt ganska tidigt på kvällen och jag lyckades hålla mig vaken till 21.30, sen dök jag i sängen och vaknade upp 14 timmar senare.. =) Så tydligen var jag övertrött, vilket kanske inte är så konstigt när jag inte har varit ledigt en dag sedan 20 maj.

I går åkte vi tillbaka till Karlstad och tillbringade eftermiddagen och kvällen på Bomstad camping där Marcus och hans familj placerat husvagnen denna helg. Andreas, Madelene, lilla Clara och Claras mormor kom också, och tillsammans lekte vi i lekparken, grävde i sanden och doppade benen i vattnet. Sen blev det grillning, och innan de små skulle sova så spelade jag, Marcus, Gabriel och lilla Hannes minigolf. Jag vann faktiskt, händer inte alltför ofta.. =) Kvällen avslutades med lite snaps för de andra och en massa prat i förtältet innan vi åkte tillbaka till Karlskoga.

En fin helg avslutas med middag i Örebro hos min tredje bror Martin och Evelina som har firat midsommar på annat håll.



Hannes var vindruve-utdelare..



Clara äter smultron från smultronstrået, koncentrationen är hög.. =)



Vovven ska klappas förstås


Andreas och brorsonen Hannes leker för fullt..



Andreas och kusinerna Clara och Hannes håller koll på snälla hunden Etsa.




Stora killen Gabriel är lite blyg men midsommarfin i sin blomsterkrans




Hannes skulle ju så klart också spela golf




Den här veckan har varit rätt så brutal, som väntat inför semestern. Men denna gång har jag prioriterat bättre och hunnit med allt som måste göras och kunde faktiskt sluta redan klockan 17 idag. Innan jag skulle hem sist så jobbade jag 6-23 dagarna innan för att hinna med allt.

Reser tidigt i morgon, till Karlstad. Ska träffa två av mina bröder och deras familjer, och mamma, hennes kompis och min svägerskas mamma som kommit ner från Jämtland för att fira med oss. Kommer vara vid Alsters Herrgård och dansa runt midsommarstången, ha picknick och mysa. Så hoppas det inte regnar.. Blir en lugn midsommar alltså, som de sista åren.

Senaste veckorna har det varit mest jobb, grisningen börjar bli klar nu för denna gång. Har börjat upplärning av han som ska ta över gården efter han jag jobbar för nu. Blev väl si och så med upplärningen då han har ett eget jordbruk som måste tas omhand och det är mest att göra just nu. Men han ska iaf jobba under tiden jag har semester, så får se hur det går. 

Å så har det varit lite dejting med en otroligt härlig kille. Tror tyvärr inte det blir någon fortsättning där av olika anledningar, men han är den första någonsin som jag fallit pladask för, så hade gärna haft en fortsättning med honom. Känns jättetråkigt, men jag känner att jag har gjort allt jag kunnat och varit 120 % ärlig och öppen från start, så jag går ändå ur det med rak rygg.

Ska i alla fall bli otroligt härligt att tillbringa 2 veckor med mina nära och kära, komma bort från jobbet och olycklig förälskelse.. =) För första gången på länge så har jag gjort ett medvetet val och inte planerat en massa redan innan jag hunnit till Karlskoga. Förutom morgondagen och att jag och mamma ska få besök av mina brorssöner nästa helg.  Men framför allt ska jag VILA, vara ute i naturen och bara njuta av att äntligen få ta det lungt och att ha tid att umgås med folk ordentligt för en gång skull.

I går köpte jag äntligen bil!! Vilken otroligt frihet att kunna åka när och vart man vill. Har varit utan bil nu sedan påsk och det har väl fungerat. Men det har varit ganska omständigt. Speciellt nu när jag börjat dejta en kille som bor en bit bort och jag får åka i ett par timmar med buss och tåg för att komma till honom plus all väntan mellan bussarna. Är en bit med bil också, men då räcker det med en dryg timme, plus att man kommer ända fram till gården och slipper bli hämtad. Å att bara kunna åka och handla när man vill! Härligt!

Var lite nervös inför köpet. Man vet ju aldrig när man köper privat, och jag är ju knappast något proffs på bilar. Mina krav inför bilköpet var att det skulle vara en kombi, som inte drar alltför mycket bensin, och som fanns här i närheten, plus att kostnaden skulle ligga runt 50 000. Hittade en bil som uppfyllde dessa, som dessutom var billigare och efter lite kontakt med ägaren och kontroll via internet så att det verkligen var han som ägde bilen och att det inte fanns någon pant registrerad på bilen, så träffades vi igår. Bilen är rätt gammal 1997, dock 9 år yngre än min förra.. =) Å trots att den är 13 år så är det otroligt fräsch, faktiskt ännu bättre i verkligheten och efter provkörning och genomgång av alla papper, kvitton och bilen så var det givet att jag skulle ha den. Så nu äger jag den och försäkringen fixad. Försäkring i Norge är för övrigt SVINDYRT.10 000 mer än jag betalade i Sverige! Men nu är de bara och köra!

Så här är min nya pärla!




Tittade precis på ett program på Animalplanet där de visade de elefanter som finns inne i städerna (oftast turiststråken) i Thailand. Hälften av Thailands elefanter finns inne i städerna och utnyttjas för att tjäna pengar. De visade på programmet att ungarna tas tillfånga och deras mammor dödas. För att göra de så "medgörliga" och "tama" så att turister kan rida på dem och klappa dem så stängs de in i burar som är så små att de inte kan röra sig alls. Sen blir de slagna, brända under magen och fötterna, jättehög musik spelas och allt görs för att de ska bli så rädda så de knäcks totalt och deras egna vilja försvinner. Därefter är det fritt fram att göra vad man vill med dem.

Detta görs enbart för att turisterna ska ge pengar till "ägarna". Det är dessutom inte de fattigaste människorna som har elefanter eftersom det är en otroligt stor kostnad att få tag på en elefant, speciellt en unge. Största delen av thailändarna är tydligen imot detta och ger inga pengar alls. De är medvetna om vad som görs mot elefanterna och vill absolut inte stödja detta.

Detsamma gäller Tiger Temple's i Thailand, där tigrar går fritt tillsammans med munkar och turister. Tigrar är ju uppenbarligen inte undergivna av naturen, och enda sättet för att få dem att bete sig som tama hundar är att bryta ner dem och droga dem så de blir helt apatiska. Är det såna djur man vill se? Bägga dessa arter är nu för tiden sällsynta och det är fruktansvärt att de få som finns kvar tas från naturen för att tillfredställa människors behov av att umgås med häftiga djur. 

Jag fick glädjen att träffa på många olika sorters vilda djur under min tid i Australien, dock var det på ordentliga räddningscenter och dessa djur skulle släppas ut så fort de blev friska och kunde klara sig själva.
Dessa djur som hämtas in från de vilda, har ingen framtid i frihet. Varken elefanterna eller tigrarna skulle någonsin klara sig ute i det vilda efter det fruktansvärda de varit med om. 
 
Så det enda som kan stoppa detta är "vi" som kommer dit, genom att sluta uppmuntra detta beteende..



Kan detta verkligen vara normalt tiger-beteende?



Tror jag föredrar detta..