Har varit inne i Örebro och arbetat med grupparbetet som ska redovisas och diskuteras i morgon. Har fått en bra grupp så det fungerar fint me grabbarna, får se hur det går i morgon..
 
Tidigare idag var det äntligen dags för min läkartimme. Hon konstaterade snabbt att jag var ett 'skolboks-exempel' på Rosacea som räknas som en form av kronisk vuxenakne. Det har blivit väldigt mycket bättre den sista veckan, men läkaren tyckte tydligen att det var ganska illa fortfarande, så hon skulle ha sett hur jag såg ut för en månad sedan.. ;) Har fått en kräm jag ska smörja på och har det inte blivit bättre efter en månad så får jag hämta ut antibiotika. Men hoppas att det ska fungera med krämen, så jag slipper knappra piller som påverkar hela kroppen, och då får jag dessutom sluta lämna plasma om jag ska göra det.
 
Sedan fick jag ett intressant samtal från Akutgruppen i Örebro län om att jag ska få komma in och bli testad på mina akutsjukvårdskunskaper någon gång framöver.. Får se om jag kan tillräckligt eller om jag kommer behöva komplettera med mer utbildning. Kul ska det bli i alla fall.. =)
 
Å i morgon blir det kurs i Örebro med Missing People Sweden,väldigt intressant!
 
Så nu är det fullt upp, hade till och med glömt bort att jag får lägenheten till helgen.. =)
Sedan några veckor tillbaka är jag med i Missing people Sweden som söker efter försvunna människor. Jag är med i ledningsgruppen som startar upp det lokalt i Örebro län och det känns riktigt kul och spännande. Idag var det eftersök i Skövde, det var intressant att se hur de lade upp det och vi lärde oss en hel del. På tisdag är det dags för kurs, något jag ser fram emot väldigt mycket.
 
Missing people är en ganska nystartad organisation som genom främst skallgång försöker hitta folk som anmälts försvunna. Åldersgränsen är 18 år och är man intresserad av att vara med på framtida skallgångar så kan man anmäla sig här.
Då får man ett sms när det är dags för ett eftersök där det står tid, plats och vem vi letar efter, sen är det bara att dyka upp om man har möjlighet och vill hjälpa till och kan man inte så gör man inte det. Helt fritt val.
Vet man att man inte kommer vilja vara med på eftersök så kan man ändå hjälpa till genom att "gilla" deras facebooksida och dela när de går ut med efterlysningar.
 
Mer information om Missing People Sweden
 
Alla kan vi göra något.. <3
 
Idag har jag avklarat min första dag på Örebro Universitet. Jag var iof där i torsdag också, men då var det bara information och campusvandring. Idag började kursen. Ska var där inne ganska mycket nu denna vecka och nästa, men sen blir det lite lugnare. Då blir det främst hemstudier och ett par, max tre dagar av föreläsningar.
Ska bli spännande och jag ser fram emot att komma igång. Är övertygad om att det kommer bli många intressanta diskussioner och funderingar.
 
Nu är kontraktet påskrivet på lägenheten så nu är den min.. =) Får tillgång till den i mitten av månaden så då börjar renoveringen..
 
 Jag åkte iväg på lördag morgonen och fick mig en liten snabbkurs av friluftsfrämjandet om kajakpaddling. De hade öppen dag så man fick prova på olika saker gratis. Det gick jättebra och jag fick en otroligt fin tur. Har länge varit övertygad om att det skulle passa mig perfekt, att tyst glida genom vattnet och verkligen komma nära naturen, utan att störa. Å det stämde bra..