har fyllt 64 år idag... Men skottårsdag's barn som hon är, så är hon ju egentligen bara 16 år... ;)

Å som inte det vore nog så føddes äntligen min nya lilla brorson idag.. =) Kommer nog drøja några veckor tills jag får träffa det lilla livet, men den som väntar på nåt gott... =)



Förra veckan som jag tillbringade i Sverige var otroligt fin på alla sätt. Bland annat så smälte snön bort, värmegraderna steg upp till 10 plusgrader ett par dagar och på ett par ställen såg jag faktiskt små blomsterknoppar som började titta fram.

När jag åkte från Norge var det en riktigt tödag, så jag hade ju en liten förhoppning om att våren kanske var på väg även här. OJ, så fel jag hade.. Här är det nästan lika mycket snö som det varit sedan nyår.
På söndags kvællen när jag körde in på gården var det isbana precis överallt. Otroligt halt. I dag snöade det lite lätt under nån halvtimme och gjorde att ovanpå denna is som täcker hela gårdplanen ligger det nu ett tunnt tunnt lager med snø.
När jag skulle gå över till andra stallet vid lunch så tänkte jag högt før mig själv "här är det nog väldigt haaaaaaaaalt". För sedan låg jag i backen. Jaja, slog mig inget så jag reste mig och gick vidare. Försökte hålla mig till där det var lite mer snö, och det gick helt fint, trots att jag hade Tinka som ville gosas och var i vägen och tryckte sig imot mig. Men när det var ca två meter kvar till dörren så var det dags igen. Å jävlar som jag drog mig i. Hörde først en högljudd smäll när ryggen landade i isen och sen kom huvudet. Ajaj.. Låg faktiskt kvar i kanske 15 sekunder bara för att förvissa mig om att jag kunde röra armar och ben och att huvudet fanns kvar. Det gjorde det.. ;) Men usch, vilken smäll och vad ont det gjorde... Tinka blev därimot överlycklig över att jag låg på backen och lade sig bredvid och sprätte snö över mig och trodde att vi skulle leka... Där trodde hon fel...
Kravlade mig till slut upp och gick in. Där satt min chef och undrade om jag kunde gå tillbaka till det stallet jag kom ifrån och hämta ett par papper. Hell no... De fick han allt göra själv..

Så mina vårkænslor jag hade i söndags försvann snabbt när jag kom tillbaka till Norge.

Nu har jag varit i Karlskoga i sex fina dagar.
Har umgåtts med nästan alla jag haft lust att träffa och verkligen fått ordentlig kvalitetstid med dem. Det har blivit många långa promenader och samtal. Skulle önska att jag kunde vara kvar här en vecka till, men får vara glad över att jag fått såpass många härliga dagar här.

Jag har fått två otroligt sköna massagestunder av pillan i onsdags och ifredags och efter det blev de promenix med hennes härliga hundar och gos med min idol - katten Nevill och hans söta lilla mamma Tilde. Hennes senaste tillskott i familjen är Lillibi, en mysig greyhound, vilket har gjort att jag verkligen har fått upp ögonen för den rasen.

Har träffat mina två fastrar som jag alltid försöker få en stund tillsammans med när jag är här. Fika och pratat om allt möjligt. När jag promenerade med min ena faster i går kom jag på att min gamla vän Bell som jag inte har så mycket kontakt med bor i närheten. Så jag hörde av mig spontant och frågade om hon ville ses. Å det ville hon, så det blev en lite längre tur nere vid sjön tillsammans med Bell och hennes lilla vovve. Väldigt trevligt, och det känns som att det är mycket möjligt att vi gör om det nästa gång jag kommer hit.

Tisdagen umgicks jag med min vän Anna "D", var med och hämtade sönerna från dagis och sedan åkte vi till Örebro och shoppade lite. Jag köpte en miniräknare för 700 kr, OTROLIGT trist att lägga pengar på nåt jag inte tycker om. Men men, det var nödvändigt.  

Torsdagskvällen tillbringade jag hos Josefin, även hon en vän från gymnasiet, som jag "funnit" nu de sista åren. Så tillsammans med hennes sambo och lilla sonen Melwin åt vi gott och tittade på tv tills vi insåg att vi låg och halvsov i varsitt soffhörn.. =) Dags att åka hem då..

Å så har så klart umgåtts med mamma och myst så mycket jag kunnat med Skrållan.

Nu den sista dagen har jag umgås med min söta mamma och faktiskt varit en sväng hos min första pojkväns föräldrar. Har fin kontakt och de är otroligt härliga personer. Sen blev det en spontan tur ut i skogen för att hälsa på min kusin och se huset som han ganska nyss flyttade in i. Så några timmars soffhäng blev det där och nu ska jag strax lägga mig ner och börja läsa i någon av alla böcker jag införskaffat under veckan- bokrea som det varit =)

Morgondagen kommer tillbringas i Karlstad innan jag reser vidare tillbaka till Norge.
Har fått en stor dos av kärlek och omtanke från mina nära och kära som jag kan leva länge av..
Nu vet jag vad jag vill och jag ska se till att få det...
Nu har jag varit i min hemstad Karlskoga i ganska exakt ett dygn. På vägen hit igår stannade jag till i Karlstad och klämde lite på magen till min svägerska. För där inne finns min kommande lilla brorson som jag hoppas vill komma ut nån gång under veckan, så jag får träffa honom innan jag ska resa tillbaka. BF är i morgon, så möjlighet finns, men när det är dags är det ju bara en liten filur som bestämmer.. =) Jag hann med att mysa lite med blivande storasyster Clara också innan hon skulle sova. Resan gick bra, även om jag som alltid blev trött i ögonen efter en stund. Men stannade ett par gånger och vilade lite, och det fungerade bra.

I dag har mamma varit ledig, så då blev det en isig promenad tillsammans. Är ett riktigt slaskväder här, som vanligt. Det är en av sakerna jag uppskattar där jag bor nu för tiden, att där är det ORDENTLIG vinter, och några minusgrader. Inte en massa slask och ömsom snö, ömsom regn. Eftermiddagen tillbringade jag med min kära faster. Hon var så söt och frågade om jag hade några planer ikväll eller om jag kunde stanna lite längre. Å det kunde jag förstås. Otroligt trevligt när man känner sig uppskattad.. =) Så vi satt och pratade och fikade och pratade och fikade. Med en liten paus för att springa ut i trädgården och jaga bort 6 hjortar ett par gånger.. ;)

Nu ska jag försöka sätta mig en liten stund med matteboken och trassla.. Bläh.. Inte alls motiverad, men må man så må man..

Vad resten av veckan bjuder på får jag se.. Har inte planerat mycket alls, ett medvetet val eftersom jag känner mig ganska sliten. Men ett par sköna stunder med massage på onsdag och fredag är i alla fall planerade. Å de är jag och min nacke MYCKET nöjda över! =)
Nu är de snart bara två veckor kvar tills jag ska åka hem till Värmland och umgås i en hel vecka!

Känns så skønt med så många dagar før en gång skull. Slippa stressa runt till folk, utan denna gång verkligen få kvalitetstid med de jag vill träffa.

Kommer ta det som kommer och bara ha de lungt och skønt. Enda planerna jag har nu är att bjuda ut min søta mamma på middag i Ørebro. Å då ska førmodligen Tess følja med, hon är ju nästan inadopterad i familjen.. ;) Mamma fyller år veckan efter så då får jag lyxa till det lite extra.

Oavsett så længtar jag vældigt!!
Morgondagen kommer bli brutal..

Ole (gamla chefen) åker till Stavanger på avelsmøte och kommer hem fredag kväll.
Nya chefen är på smågriskurs tisdag-torsdag denna vecka. Men jag och Ole har ju fram till i somras varit vana vid att de oftast bara är vi två, så det har inte varit nåt stressigt i går och idag.

MEN de blir en helt annan sak i morgon.
Då är det som sagt bara jag här. Två stora stall att ta hand om. Bara stellet (göra rent, strö ut sågspån i boxarna, ge hö) i båda stallen tar ca 6 timmar sammanlagt. Eftersom det är torsdag ska jag dräktighetsscanna ett gäng suggor, plus en massa andra småsaker som ska göras. Men det som gör att morgondagen kommer bli brutal är att grisningarna är planlagda att börja idag, med tyngdpunkten i morgon. Å samtidigt är de suggor som blev avvanda från sina små för snart en vecka sedan på gång i brunst. Så imorgon kommer även den stora insemineringsdagen vara då ca 30 djur förhoppningsvis ska insemineras. Vanligtvis brukar jag och Ole dela upp det, så jag tar hand om grisningarna och han om de många insemineringarna under dessa dagar. Men eftersom Ole är borta i morgon så blir det inte så denna gång. Under övriga perioden inseminerar jag i det "nya" stallet som jag ansvarar för. Så vi får se hur jag fixar dessa insemineringar, det är äldre suggor än jag normalt inseminerar och de kan vara svåra att upptäcka brunst på.

Jaja, de blir spännande å se hur det går. Som sagt så skulle grisningarna börja idag, vanligtvis brukar det bli ganska utspritt, då de normalt föder från 2 dagar innan till 2 dagar efter beräknat datum. Men hitills har ingen börjat föda, vilket är ovanligt. Så imorgon blir det nog en baby-bom..  
Som att det inte var nog, behöver ju vovven Tinka tas hand om eftersom husse är bortrest.
¨
Men det får helt enkelt gå. Får avlastning på lördag-söndag så det blir lite sovmorgon iaf =)