Strax ska jag iväg på hjelpekorpsmötet. Blir spännande!

Kom precis hem ifrån träningscentret där jag har tänkt att börja träna. Fick prata med en trevlig man som informerade mig riktigt bra om centret. Betydligt bättre än i våras när jag träffade en tjej som inte gav mig någon som helst information fast jag bad om det och istället bara räckte över ett inbetalningsgiro för att bli medlem..

Han bokade in mig på ett provpass som leds av fysioterapeut i morgon, specialiserad på att stärka ryggen. På måndag ska jag prova på Zumba och på tisdag ska jag ha privattimme med fysioterapeuten där han ska gå igenom min rygg och lägga upp ett passande träningsprogram. Då ska jag också bestämma mig om jag ska bli medlem eller inte. Fast det har jag ju redan bestämt mig för.. =)

Ska bli otroligt kul att komma igång!
Søndagen var ju inte speciellt bra, minst sagt. Brukar alltid vilja vara ensam när jag är riktigt ledsen, men denna gång åkte jag ut till Eli, Ole-Bjarnar och deras barn och umgicks på kvällen. Ville få nåt trevligt att tänka på, och det får jag alltid när jag är där ute.

På natten blev det inte så mycket sömn, låg och tänkte en massa istället. Att flytta härifrån är inget alternativt, har 4 månaders uppsägningstid och vart skulle jag flytta? Att få nåt liknande jobb med samma ansvar i Sverige är näst intill omöjligt. Å jobberbjudandena jag fick på min "roadtrip" ligger längre fram i tiden. Insåg samtidigt att om jag fortsätter så här så kommer jag garanterat bli deprimerad.. Så beslutade mig då for att fortsätta försöka med Røde kors tills jag fick ett klart besked, oavsett vad, då det verkligen är något jag vill gøra. Dessutom bestämde jag mig for att börja träna på träningscentret som ligger i närheten, även om det är ganska dyrt och att jag vet att jag periodvis inte kommer hinna träna så mycket. Det får bli när det blir helt enkelt. Dessutom har de några specialpass för bland annat ryggen som leds av deras fysioterapeuter, perfekt med mig. Jag som har ett såpass fysiskt tungt jobb och sne ryggrad (ett resultat av att jag føddes med konstiga höfter).

På måndagsmorgonen mådde jag lite bättre efter mina beslut. Ringde till Røde kors hjelpekorps lokalavdelning och jag fick äntligen svar! Mannen som svarade berättade att de hade fått mina mail (blev lite orolig att de skulle anmäla mig för trakassering..=P ). Någon hade fått i uppdrag att höra av sig till mig, men tydligen hade det blivit nåt missförstånd. I morgon har de medlemsmöte, så då är jag ditbjuden.. =) Spännande!

Så nu verkar det som att det mesta ser betydligt positivare ut. 

Har de sista 5 åren levt efter uttrycket: "Man ångrar bara det man inte gjort.."  

Å det tänker jag fortsätta med.. 


 
Just nu är jag deppig..

Ær så olyckligt förälskad så det finns inte.. I han jag dejtade i början av sommaren. Vi har haft kontakt även om vi inte setts och båda har inte riktigt kunnat gå vidare verkar det som. Det er det som gör så ont, att han också tycker om mig, men inte vill riskera att bli sårad.. Tycker att man borde vilja satsa när två faller så pladask för varandra, men han blev bara rädd. När jag hade min roadtrip gick det bra och jag hade en massa annat att tänka på, men så fort jag närmade mig Hedmark så kändes som alla känslor kom tillbaka.
Så i natt kom vi fram till att vi inte ska ha nån mer kontakt. Det har vi gjort flera gånger förut, men nu har vi tagit bort varandras telefonnr och på facebook. Så nu finns det inga mer chanser. Ska jag vara helt ärlig så har jag aldrig fått så starka känslor så fort for någon förut, det enda som kanske kommer i närheten är min första kille jag träffade för 9 år sedan. Får hoppas det inte går så många år till nästa gång jag blir riktigt förälskad.

Det andra som gör mig riktigt deppig är mitt obefintliga sociala liv. Har kollat om de finns olika kurser, träningsmöjligheter m.m. Men det finns inte så mycket häromkring och väldigt lite som passar till mina arbetstider. Fram tills i vår har jag haft så mycket att lära på jobbet, så det sociala har inte känts så viktigt. Men nu kan jag det mesta, och i höst kommer jag få lite mer avlastning så jag får mer tid över för fritidsaktiviteter. Tänkte gå kanot/kajakkurs nu i sommar i Hamar, vill verkligen lära mig det. Jag har ringt och mailat men inte fått något svar, så får försöka igen nästa sommar.

För en månad sedan anmälde jag mig som intresserad av att bli frivillig i Röda Korsets hjelpekors. De är med på eftersök efter folk som gått vilse eller försvunnit, hjelper till vid stora katastrofer och en massa annat, men huvudfokus på førsta hjälpen. Har ju alltid varit svag för frivillig arbete och bland det mest intressanta jag gjort var när jag var rättegångsstöd på tingsrätten för Brottsoffterjouren i Karlskoga. Har saknat det väldigt. Så när jag fick tipset om att söka mig till röda kors så kändes det helt klockrent. Göra något intressant, lära sig mer om första hjälpen (något jag alltid varit intresserad av) och hjälpa människor i kris igen.



Jag vet inte om Hedemarkingar är världens segaste folk, men det verkar så.. För jag har inte fått något svar där heller. Efter terrorattentaten i Oslo och Utøya så har många anmält sig hos Röda korset och jag kan tänka mig att de har fullt upp med att utbilda nya frivilliga. Men jag tycker inte att det är för mycket begärt att svara åtminstone. Har mailat till deras huvudhemsida och mailat och ringa till lokallaget i Hamar, inget svar.. Blir så jävla ledsen, känns som det här dessutom är det sista jag kan komma på før att träffa lite nytt folk. Nu är mina ideer slut.

Så just nu känner jag mig bara ensam och ledsen. Ledsen brukar jag aldrig vara särskilt länge, istället brukar jag tänka positivt, försöka finna lösningar och göra något åt saken. Men efter att försökt allt så ser det ut som att jag kommer fortsätta vara ganska ensam så länge jag stannar här.. Om inget radikalt förändras..

De sista dagarna på min "roadtrip" skulle tillbringas i Halden, så på fredagen tog jag mitt pick och pack och åkte från Sandefjord. Tog färjan från Horten till Moss, riktigt smidigt. Stannade till i Sarpsborg och köpte ett nytt tält, innan jag äntligen kom till Halden. Finns nog inget ställe jag känner mig mer som hemma..

Hade bestämt mig att tälta över helgen då de äntligen hade sagt att det skulle bli fint väder. Så första natten blev det uppe på Hov, kanske inte de lättaste att hitta en bra plats bland den steniga naturen, men tillslut hittade jag ett mossigt ställe jag fick upp tältet på. Gick en lång tur bland den så välbekanta naturen som jag tycker så mycket om.




På lördagen träffade jag Heidi och fikade med henne i parken och pratade en massa. Sen mötte jag upp Lars nere vid hamnen, där vi åt på den nya fisk/skaldjursrestaurangen Sjøbris. Gott, men inte som "Runes". Vi åkte iväg och badade en bit utanför Halden, på Skriverøya. Otroligt fint där så bestämde mig för att sätta upp tältet där den natten. När tältet var uppsatt åkte jag in en sväng till Halden och träffade Andrine och Clas. Det var stor cruising där så det var folk överallt. Stannade kanske en timme, sen åkte jag tillbaka och tog natta efter ett underbart nattdopp.













Söndagen vaknade jag upp vid 7 av att det regnade, massor. Första tanken var att springa ut och riva ner tältet, men jag låg kvar och tittade noggrannt efter om det regnade in någonstans. Det gjorde det inte.. =) Så jag somnade om, och under nästkommande timmar ösregnade. Inte ens kondens på insidan av tältet, så verkar vara otroligt bra! Hälsade på mina före detta svärföräldrar, fick en stor frukost och en mycket trevlig stund. Andrine, som just nu håller på och bygger hus i Oslo, är ju också från Hov. Så nu när hon var hemma och hälsade på så hoppade jag inom där några timmar innan det var dags att packa ihop tältet och styra bilen hemåt till Stange och vardagen igen.

Blev helt toppen dessa 10 dagar och fick träffa otroligt mycket trevligt folk. Kommer absolut göra om detta, och har redan en massa planer på vad jag vill hitta på. Men det får bli nästa sommar.. =)

Efter dessa fina dagar på Jæren, var det dags att köra söder ut. Åkte kustvägen ner genom Egersund ner till Flekkefjord. Å sedan vidare ner till Mandal (Norges sydligaste stad) där jag tog in på campingen och stannade två nätter. Tanken var att jag skulle tälta, men de visade så dåliga prognoser så jag fegade ut.. =) Hade ingen lust att vakna upp mitt i natten av att ligga i en vattenpøl.. Så det fick bli ett eget rum istället. De två dagarna i Mandal ägnade jag åt att äta och promenera runt vid hamnen, och sola och bada vid den fina stranden vid campingen.
Väldigt skönt att bara slappa och ta det lungt på sin semester.

Sjøsanden Campings strand

( Sola och bada, det är grejer de.. )

Hamnen i Mandal



Sen var det dags att lämna Mandal och på vägen upp längst kusten körde jag inom Kristiansand, den lilla byn Grimstad och Arendal, tittade på massa fina fjärilar och reptiler på Arendal's sommerfuglpark och sen blev det lite shopping. Øvernattade i en liten stuga utanför Risør, otroligt fint!



En sand-byggartävling i Kristiansand, något man skulle försöka sig på?



Utanför Risør

    

Vackra fjärilar..



(Dålig bild, men otroooligt vacker Varan.. Åhh vad jag tycker om reptiler.. ) 


Torsdagen var det äntligen dags att åka till Sandefjord och hälsa på Solfrid, hennes man Espen och deras söta söner. Otroligt härlig familj det dær. Jag och sönerna hade fullt upp med att spela både fotbollsspel och hockeyspel på kvällen och jag skulle absolut vara med och natta båda två.. =) Deras katt hade precis fått kattungar, så det var ju så klart givet att jag skulle upp bland halmen och gosas med dessa sötnosar. Jösses vad jag saknar katt..

søtnos



Godingar.. Vill ha!
När jag kom tillbaka med färjan till Stavanger blev det lite mat och sen åkte jag neråt till Jæren, ett område söder om Stavanger med en massa småbyar. Där skulle jag tillbringa ett par dagar hos Lars och hans döttrar, som jag lärt känna på kurs. På kvällen blev det fest med Sven och Bjørnar (även de kursbekanta). Sven och hans fru firade allt fint som hänt de senaste åren så det blev en ordentlig fest med ca 50 pers. Sen drog jag och Lars vidare in till Nærbø, och fick på öppningsfesten for den nya puben. Riktigt skoj, bra musik, blev ordentligt på lyset där.  

Dagen efter var jag inte direkt på topp... =) Lars och döttrarna tog mig ut på en lång biltur och jag fick se massor av det vackra Jæren-landskapet. Helt frälst i denna steniga natur! Sen blev det førstås en guidad tur i grisstallarna. Dagen avslutades med kinamat i Bryne, grannby till Nærbø. Har nog aldrig ätit så god kinamat.

Måndagen sov jag ut och packade ihop. Bjørnar kom førbi och Lars kom hem på lunch, så sen var det dags for mig att fortsätta min roadtrip. Blev helt förälskad i Jæren jag och det blev tre veldigt fina dagar med trevliga människor och fin natur.



De speciella stengärderna som man kan se øverallt på Jæren.  









En søt liten kattunge och dess mamma..



Her går låglandsjæren øver till høglandsjæren..
På fredag morgonen var det äntligen dags att sätta kursen mot Stavanger. Så jag tog bilen och åkte over fjället, 8 timmars körning, men lite felkörning och några stopp kom jag fram 12 timmar senare. Lätt slutkörd.
Så checkade in på hotellet i Stavanger, gick en runda nere vid hamnet, åt gott och sen stöp jag i säng.

Lördagen åkte jag med en turistfärja ut till Lysefjorden, ett måste om man besøker Stavanger. Vädret blev betydligt finare än vad det skulle bli och det var otroligt fint.



Det är ju inte norska fjällen utan en massa får øverallt.. =)





Stavanger



På väg till lysefjorden..











Preikestolen nedifrån

Har tydligen gått i min egen lilla glasbubbla de sista två dagarna. Min venn Andrine skickade meddelande och frågade hur det gick med allt regn och översvämningarna. Vadå? svarade ja och insåg att jag kanske skulle ta mig en titt på nyheterna och se vad som hände. Här körde jag förbi i söndagskväll, bara ca 15 minuter bort med bil. Så här ser det ut nu:

STORE ØDELEGGELSER: Vannmassene har gjort store skader flere steder i landet. Bildet er fra Espa hvor tre personer ble evakuert mandag kveld, og er ikke tatt ved boligen til kvinnen som er innesperret. Foto: Jan Erik Heggelund / SCANPIX

Kvinnan som bor i detta hus fick bli evakuerad och utlyft med grävmaskin:

http://www.vg.no/nyheter/vaer/artikkel.php?artid=10081479