Åkte och hämtade mamma och hennes gamla kursare och på vägen träffade vi på en liten snok som låg på vägen. Han såg inte skadad ut, men förmodligen låtsades den att den var död för den reagerade inte när jag rörde den. Så jag flyttade på den och den ringlade plötsligt vidare in i skogen. Blev inga bilder på den eftersom jag försökte få bort den från vägen så fort som möjligt och hade ingen tanke på kameran för en gångs skull. Finns inte mycket som faschinerar mig mer än ormar... Har en bok som handlar om Världens giftiga ormar, det finns så otroligt många vackra ormar, i alla möjliga färger. Skulle vara otroligt intressant att jobba med reptiler under åtminstone en period i livet.

Den första copper-head bebisen jag släppte ut

Den första copper-head-bebis som jag släppte ut i Tasmanien- en av 3 ormar på Tasmanien, och en av de 2 dödliga.

I frihet på Tasmanien.

I frihet för första gången en dag gammal

 

5 småormar släpps ut, en vecka gamla, redan då ordentligt giftiga. Väldigt kul att jag fick äran att göra det.




Helgen har tillbringats hos min bror och hans familj i Karlstad. Mysigt som vanligt. Igår blev det god mat, godis och eurovision på kvällen. Tyckte Tyskland skulle vinna, och de vann. Vad gäller Norge så verkade Didrik otroligt nervös, har hört när han uppträtt med den låten förut och då har han sjungit så bra, men så blev det inte igår.

Idag tillbringades några timmar i Mariebergsskogen med bror och familj, väldigt mysigt! Har varit där förut men då har vi bara varit och hälsat på djuren. Idag fikade vi och gick runt lite mer och då hamnade vi nere vid vattnet där det finns en byggnad som heter Naturum. Idag var det ju mors dag och det måste ju firas när man har världens bästa mamma. Där hittade jag och brorsan ett par mors dags-presenter till mamma och så fanns det massa olika djurböcker, gosedjur, fina bilder med mera. Har ju redan ca 20-25 djurböcker, plus ca 25 dvd:er och en massa djurtidningar, men åh vad mycket intressant jag hittade där. Får gå dit en gång själv och lulla runt. Det är otroligt mysigt i Mariebergskogen och det måste vara väldigt skönt att bo så nära.



En liten Skånegås i Mariebergsskogen

I onsdags kväll kom jag hem efter två underbara veckor i norska Halden. Å vad jag trivs där!! Bodde ju där 2 1/2 år tills i oktober förra året och varje gång jag är där känner jag mer och mer att det är hemma för mig. Det var länge sedan Karlskoga kändes som mitt hem och det kommer det aldrig göra igen. För mycket som hänt och för många minnen jag helst vill glömma. Samtidigt så är det ju där min mamma och närmaste vänner bor så jag kommer alltid att återvända, även om jag inte stannar länge. Kommer tillbringa sommaren här eftersom jag kommer jobba utanför Latorp, men sedan får vi se vart jag tar vägen.

Under dessa två veckor firades det bland annat 17 maj tillsammans med Silje och hennes familj under ett par timmar och sedan fortsatte firandet med Andrine och Lars gamla vänner som jag lärt känna efter mina år där. Ett otroligt härligt gäng som jag trivs så otroligt bra tillsammans med. Hade även födelsedagskalas åt en av dem två dagar innan. Hälsade på mitt gamla jobb ett par gånger också. Träffade gamla skiftet och killarna från sterilisatorn, kul som alltid. Träffade på ett par personer som jag hoppas att jag slipper träffa igen. Usch, att folk kan tycka så otroligt illa om en person som aldrig gjort dem någonting.. Jaja, mognad behöver tydligen inte komma med åldern när det gäller vissa.. 

 Carl-Arne, Lars E och Andrine på fest  

jag på fest     Silje efter restaurangbesök   Så här ser det ut i Halden på 17 maj

Løken drakta (Østfolds bunad) alltså folkdräkten man använder i fylket (landskap,län)Østfold, som Halden ligger i.    Är man i Norge på 17 maj så måste man ju fira..   Lars E's mamma i Vestfoldsbunaden

  17 maj måste ju så klart ha en salut med mini-kanoner, de smäller allt bra de också..   tal är ju också ett måste uppe bland hov-folka

Blev middag med goa Silje och Heidi och även en myskväll med dem. Bodde hos Andrine några dagar runt den 17:e, vilket var smidigt eftersom vi tillbringade den största delen av de dagarna uppe på fina, fina Hov. Å där blev det så klart en del promenader. Fika med Cathrine och Heidi hann jag med, och även med Lars och hans föräldrar, men största tiden tillbringade jag med Silje och hennes fina familj. Tvättade och målade deras hus, pga vädret hann jag inte måla om så mycket som jag hoppats, men en del blev det iaf. Otroligt mysiga dagar, de måste nog vara det härligaste paret jag träffat på, och deras lilla dotter Leandra, söt som socker.

En väldigt lång kopparödle-hona (stålorm)  hus innan målning  Vitt hus efter målning


Nu har jag tillbringat en vecka här i Norge och haft det helt underbart!! Å va jeg elsker dette landet! Har tagit massa bilder och  gjort trevliga saker har jag gjort som jag vill berätta om, men det får jag göra när jag kommer tillbaka och har lite mer tid. Var iaf hemma i Sverige en sväng från torsdag kväll till fredag förmiddag och var på jobbintervju. Fick jobbet på plats, så i sommar kommer jag jobba på en gigantisk grisgård utanför Vintrosa. Blir intressant och jättebra tror jag. Jaja, nu ska jag ut och måla hus, passar på att "jobba" lite när jag är här och hälsar på..

I dag har jag haft en heldag med min mamma. Inte alltför ofta det händer så det var trevligt. Jag startade dagen med fönsterputsning innan vi satte oss i bilen och åkte till hennes hemtrakter. Stannade till Hasselfors och planterade blommor på mormor och morfars grav. Det var otroligt länge sedan jag var där senast. Min första pojkvän bodde i Hasselfors när vi var tillsammans så då besökte jag deras grav ganska ofta, men nu med dessa snabb-visiter i Sverige har det inte blivit av alls.

Sedan åkte vi till Laxå och åt pizza. Föregående nämnda kille och jag brukade åka och äta på en pizzeria där och den pizzan är fortfarande den godaste jag ätit. Så nu efter 8 år så var det äntligen dags igen. Å japp, både pizzerian och pizzan fanns kvar, mums. Dock var det nya ägare sedan 2 år och man kan ju inte direkt säga att de snålade med osten.. Men gott det var det!

På vägen hem stannade vi till längst vägen och så jag fick ta lite kort. Uppenbarligen passerade vi en rastplats för flyttande fåglar så såg sammanlagt ett 20-tal sångsvanar (har nästan aldrig sett såna förut), 10 kanadagäss, 6 grågäss och 4 tranor på de två ängarna. Plus två rådjur. Dock så var de ca 50 meter bort så bilderna blev ju inge vidare. Å vad jag önskar att jag hade systemkamera.. Men det kommer införskaffas så fort jag fått ett jobb och tjänar lite raha.. =)

Kvällen blev det en liten tur till D och hennes familj. Får allt ta och träffas en längre stund nästa gång. Tack för hjälpen!
Promenerandet blev det dåligt med i dag, men igår blev det i alla fall en timme tillsammans med Pillan och hennes vovvar. Fick gosas med hennes bedårande kattungar också! När jag ändå var i Kyrksten passade jag på att hälsa på AnnSo, två flugor i en smäll och otroligt trevligt med massa prat med de underbara tjejerna. I morgon innan jag ger mig av till Norge ska jag vara hundvakt åt en vorsteh vid namn Etsa, så då ska jag gå åtminstone en timme, beroende på tid. Ska bli otroligt kul att komma iväg till Norge nu, speciellt runt 17 maj, har längtat så!






(Två vuxna sångsvanar och två fjolårsungar, och en kanadagås)



(Sångsvanar och två nästan osynliga tranor till höger.. )



(Har alltid varit svag för kanada-gäss. De flög alltid över och mellanlandade på ängen som låg bredvid min farmors hus, och alltid när jag hör de skräna eller vad man kan kalla deras speciella ljud, så tänker jag på henne.)
I dag efter att jag fikat med söta Pernilla så åkte jag till mina kusiners stall på Åskullen och parkerade bilen. Pratade lite med hästarna, och sedan gick jag en skön 1 1/2 timmes promenad. Jag följde svartälven längst bullerdalen och immetorp tills jag hamnade vid sandviksbadet. Otroligt härligt väder och väldigt skönt att varva lite snabbare gå-takt med lungt lullande. Tänkte tillbaka på allt jag upplevt i dessa trakter, både hos och med kusinerna, nere i Immetorp när jag spelade fotboll och på tidigare promenader. Fick även sällskap av 5 hjortar i början när jag började gå.
Från och med idag ska det bli ordentligt med promenerande, för nu ska 5 kilo bort, om inte mer. Men vill inte satsa för hårt, vill att det ska bli en varaktig förändring och inte bara kortsiktigt.

När jag kom hem hade jag äntligen fått referens från Trowunna Wildlifepark, riktigt fint skrivet, så den är jag ordentligt stolt över.

 

 

(Suddiga bilder på fem hjortar i olika storlekar och färger. Dessa hjortar brukar vandra runt i området och även hälsa på i min fasters trädgård på kvällarna. )





(Otroligt mycket vitsippor överallt i bullerdalen)






(Fick jag inte se någon bäver, därimot massa spår.. )





I helgen har det varit otroligt vackert väder, iaf uppe i Dalarna där jag tillbringade dagarna. Så här kommer det några bilder jag tagit i helgen och tidigare under våren.



(En råbock som väntar på att vinterpälsen ska falla av)



(krokus)



(En suddig bild på två snokar som ligger och parar sig.. )



(Tog denna bild mellan Hällefors och Loka igår när jag åkte hem från Borlänge. En härlig eftermiddag strax innan solnedgång)


I helgen var jag uppe till min bror Marcus och hans underbara familj. Blev en massa god mat och mys med deras söta söner. Lördagen tillbringade vi mest målandes på husväggen, något jag så klart tyckte var roligt. Blev också en del passning på barnen. Gabriel berättade att han också vill åka till Australien, träffa och kanske till och med få gosas med "bäbrar" som faster, (han tror wombat:s är bävrar). De tasmanska djävularna kallade han både katt, gris och mus beroende vilken bild han tittade på.. Haha, det är inte lätt när man är liten att ha koll på djuren. Skulle gärna ha stannat där längre, men behövde ju åka hem och ta tag i livet och fortsätta med jobbsökandet.



(Lille Hannes)



(Gabriel har blivit en stor kille, snart 4 år.. Herregud va tiden gått fort)

I morse när jag vaknade kände jag mig glad, äntligen helt frisk efter allt möjligt trassel i en månad. Tio minuter innan jag skulle iväg och lämna plasma på blodcentralen, så upptäckte jag att jag fått brev från högskoleverket. Det dröjde fem minuter innan jag vågade öppna brevet och det jag fick se där gjorde mig oerhört ledsen. Jag fick 1.3!!! 0.1 poäng sämre än förra gången.. Kanske inte säger så mycket för dem som inte gjort högskoleprovet. Men detta brev, eller snarare att jag misslyckades på högskoleprovet, avgjorde att jag inte kommer komma in på djursjukskötarprogrammet i höst...
Jag kände mig ganska säker på att jag skulle få 1.5 iaf, även om inte det heller förmodligen hade räckt. Men att få sämre fanns inte på kartan! Kändes ju som att det gick bra. Å vad jag önskar att det var något annat jag ville studera, inte något som är så otroligt svårt att komma in på. Det är ju verkligen det enda jag vill göra!

Att jag dessutom åkte hem tidigare än planerat från Australien för att göra det förbannade högskoleprovet, gör ju inte saken bättre. Pengarna hade inte räckt mycket längre, men det hade ju gått att fixa.

Men jag kommer igen, jag ska ta en ordentligt fundering på vad jag ska göra framöver istället, om jag ska stanna här i området eller leta mig bortåt igen. Finns ju dåligt med jobb här, så får väl ta vägen där man hittar något. Kan ju bli spännande det också. Tur att man har lätt för att gå vidare när det gäller sånt man inte kan göra något åt. Var ju ändå över ett år sedan jag var ledsen senast, allt kan ju inte gå som på räls jämt. 
Men idag ska jag deppa och tycka synd om mig, och i morgon börjar jag om. Å för att muntra upp sin ledsna dotter så har mamma köpt hem god mat, godis och cola, och fyllt på mitt mango-föråd. Världens bästa mamma!






Hittade lite fler bilder från min tid i Australien som jag tagit med mobilen.




Jag och min "husband" som andra kallade honom, the Galah, som vi hade i parken. En otroligt gosig fågel som älskade mig, och var inte lika förtjust i de andra skötarna. Han till och med rymde en gång ut ur buren när jag skulle gå och flög efter mig.. Som tur var flög han ner på min hand så vi kunde gå tillbaka.




En liten kängru-kille som var social



Lily myser och vill vara med på närbild



Spotted-tail quoll- hane som vill leka dragkamp med mina byxor..



The Galah
Jag vill ha ett jobb. Jag har näst intill inga pengar alls. Så mycket jag vill göra och framförallt många jag vill åka iväg och hälsa på, så jag skulle ha massor att göra om jag hade lite pengar. Men som det är nu, får jag hålla mig till promenader och inom Karlskoga-besök, inte helt fel det heller.. =) Är ju inte direkt högkonjuktur i detta land just nu, eller någonstans antar jag, så jobben väller ju inte över. Men nu när jag äntligen blivit frisk igen och fått krafterna tillbaka så har det sökts jobb. Så nu är det bara att fortsätta skicka i väg ansökningar och samtidigt vänta på svar på redan ansökta jobb.

Helgen var bra, efter 2 1/2 veckas ordentlig förkylning som innebar öroninflammation, konstant feber, halsont och massa konstiga symtom jag inte vill gå in på här, så trodde jag att allt var bra i tisdags och att jag skulle få springa ut och umgås med alla jag varit tvungen att hålla mig undan, under dessa veckorMen, sån tur hade jag inte, utan jag landade i sängen med en fruktansvärt migrän-attack som höll i sig i drygt 2 dygn.

Nu är jag dock pigg, rask och överlycklig över att må bra igen. Behöver kanske såna här helvetesperioder för att komma ihåg hur underbart att det är att vara frisk och må "normalt"!
Tog en eftermiddagsfika med min gamla vän Lotta, alltid lika trevligt, i ett folktomt Karlskoga. Vi satt helt ensamma på Melkers och när vi gick förbi normalt sett överfulla "Som Hemma" så satt där inte en kotte heller.. Vad gjorde alla på Valborgsmässoafton klockan 4-6?
Grattis Lotta förresten, den tjejen kommer nå hur långt som helst! Redan fast anställd jurist på en advokatbyrå i Örebro, och framöver Stockholm, och det när hon har en månad kvar till examen.. Tänk om man var hälften så fokuserad och målinriktad som henne. Men jag ska allt försöka, och det känns som att jag blivit mer fokuserad på att nå det jag verkligen vill de senaste åren. Å banne mig, det ska jag göra. Finns inget annat!

Jag och mamma åkte till Karlstad på fredagskvällen och jag fick äntligen mysa med min lilla brorsdotter Clara igen. Det blev uppskjutet flera gånger som allt annat eftersom jag varit sjuk. Å så god den lilla tjejen är, så glad och gosig! Å med det temperamentet hon redan har, så kommer hon inte ta nån skit hon inte, bra bra.. Vi stannade tills ikväll och hade en otrolig mysig dag med marknads-promenerande och god mat. Nu ska jag sätta mig ner och planera de andra besöken jag prioriterar - Borlänge, Norge, och Nyköping.. Svårt när man är näst intill helt pank, men jag har mina planer för att åtminstone få genomföra dessa resor..