Sedan september har jag gått ner 5-6 kg. Den senaste månaden har jag bara gått ner nåt kg, men eftersom jag slarvat otroligt både när det gäller mat och träning senaste två månaderna så hade jag snarare förväntat att jag skulle vara tillbaka uppe på "startvikt". Jag har i alla fall fortsatt att hålla mig någorlunda till 16:8 fastan, så jag skippar oftast frukost och försöker hålla mig ifrån att äta efter kl.20 på kvällen och jag tror faktiskt att det är största anledningen till att jag inte gått upp de kilona jag tappat. Men det känns otroligt skönt att som det verkar nu ligga ganska stabilt. Å det är ju egentligen bara bra om viktminskningen går långsamt så både kropp och psyke hinner med. Har ju väldigt många kilo kvar som ska bort, men detta är väldigt motivationshöjande. Har haft min lilla paus nu där jag fått fokuserat på en massa annat som tagit mycket energi, så nu kan jag göra en nystart när det gäller min hälsa.
 
Jag har varit iväg och tränat två gånger denna vecka, vilket får anses som okej eftersom det varit helt brutalt mycket i skolan och mycket möten på kvällarna. Vi har haft inlämningsuppgifter som skulle in dagligen både individuellt och från gruppen. I dag hade vi dessutom seminarium och på tisdag ska vi ha ett rollspel kring ett kapitel som varje grupp arbetat igenom. Sen tror jag faktiskt att den mesta tiden kommer ägnas åt vårat fördjupningsarbete fram tills den 9:e när vi ska arbeta med vår hemtenta under en vecka. Hade hellre haft hemtentan under jul och nyår, istället för fördjupningsarbetet som kommer fortsätta in i januari. Jag har det ju ganska smidigt som bor nära när vi ska ses, men med folk från Åland, Stockholm och Eskilstuna i gruppen så är det inte helt populärt med träffar under denna tid. Nu i helgen får jag arbeta med min extrakurs som jag inte lyckats arbeta med något under veckan. Har en deadline på söndag kl.00,00  och har mycket kvar som måste läsas före dess. Men denna helg är lugn och jag har medvetet försökt hålla den så ren från aktiviteter som möjligt. Men, imorgon kväll blir det iaf myskväll hemma hos familjen Pöykiöniemi i Kyrksten och det känns välbehövligt! Lugn och ro och bara trevligheter! =)
 
 
 
 
Är mitt inne i crazy-veckan när det gäller studierna, men det  känns lite som att lärarna har velat skilja agnarna från vetet hela denna termin. Är en del som hoppat av, men klarar man detta tuffa tempo så har man nog alla möjligheter att klara resterande terminer också.
 
Vi får i alla fall göra en massa intressant. Förra veckan hade vi värderingsövningar en hel dag. Mycket gick nog ut på att bli medvetna om våra egna värderingar, men också att försöka sätta oss in i olika situationer och ibland otrevliga val vi kommer bli tvungna att ta sen när vi kommer ut och blir verksamma som socionomer. I morgon ska vi träffa 9 olika brukarorganisationer, blir intressant. Vi fick ju träffa flera olika verksamma socionomer redan dag 3 på utbildningen i september, bra för motivationen att få höra folk berätta hur de upplever arbetet och nu även att få höra brukarnas upplevelser.
 
Det känns som att de verkligen tänkt till när de väljer de olika momenten vi får göra och det är kul att vi redan termin 1 får "tänka oss in i " rollen som socionom och de svårigheter man ställs för, både teoretiskt och praktiskt. Termin 3 kommer vara juridik inriktad på socialt arbete och det känns också bra. Är ju en förutsättning att ha stenkoll på de aktuella lagarna för att ha en möjlighet att göra ett bra jobb. Så det ser jag fram emot att sätta mig mer in i.
 
 
Härom dagen var det äntligen dags för en föreläsning om första hjälpen hund. Jag sitter ju med i svenska blå stjärnans styrelse och just denna event arrangerade jag, då vi brukar turas om lite. Föreläsaren var jättebra och jag tror alla var nöjda.
 
Kvällen innan var jag iväg på FOS-möte, som står för frivilligorganisationernas samarbetskommité, där det var folk från en massa olika frivillighetsorganisationer. För kvällen representerade jag svenska blå stjärnan, men där fanns det även FRG:are och Civil:are så jag kände mig som hemma.. Riktigt kul att komma iväg och höra lite om vad som händer i andra aktiva organisationer.. Få lite inspiration.
 
Ikväll var det styrelsemöte med Civilförsvarsförbundet. Det är en väldigt bra gemenskap där och vi har en massa trevliga aktiviteter planerade framöver. Först ut på söndag blir det spelkväll som vi tjejer ifrån styrelsen ska ha. Jag tycker att det är så himla kul att spela spel och kort så det ser jag väldigt mycket fram emot.
 
Nästa vecka blir det julavslutning med styrelsen i Svenska blå stjärnan. Sen följer julavslutning med både civil-styrelsen och akutgruppen. Så det ska bli trevligt! Väldigt härliga människor i organisationerna så det blir kul att hitta på lite roliga saker.
 
 
                                    Elvis - dagens lilla lektionshund under föreläsningen....
 
 
 
 
Igår åkte jag hem till Pernilla och hennes familj för att äntligen få träffa deras senaste bedårande tillskott! Lilla Lexus, 8 veckor! Att man kan vara så söt!! <3 Det gjorde mycket gott för mitt hjärta att träffa honom och alla andra pälsbollar de har där. Jag och Pernilla placerade oss i soffan bland dessa underverk och kollade på film. En perfekt lördagskväll helt enkelt!
Hund, Katter,
Just nu är det lite knapert i min plånbok. Det var i och för sig ganska väntat att det skulle bli det denna månad, men det är ju aldrig kul ändå. Bytte framruta på bilen som kostade runt 1400 i självrisk och så har jag köpa studieböcker för nästan 600 kr och mer kommer det bli. Skrållans specialmat går på runt en 600 i månaden och så försöker jag dra lite till ett par fonder jag har. Dessa pengar ska gå till Skrållans kommande operation som det snart är dags för. Å den kommer vara dyr. Plus åtminstone ett par tusen i bensin varje månad. Man har ju inte så mycket svängrum när man är student.. Är faktiskt rätt förvånad att det går ihop...
 
Nu har jag sökt ett till extrajobb, får se om jag får det. Jag kommer i så fall arbeta under jul och nyår,  med de 150% studierna vet jag egentligen inte riktigt hur jag skulle hinna det, men jag måste få in mer pengar. Så är det bara. Har en hel del roligt att se fram emot nu kommande månad, det känns bra efter den hittills ganska tunga hösten.
 
Pengar,
I går startade moment 3 under denna termin, så mitt tillgodoräknande är över, och den kommer fortgå tills terminen är slut- den 19 januari. De gick igenom alla olika grejer som ska göras under denna tid, och det är mastigt. Bara fram till den 6 så är det 4 böcker som ska läsas, 3-4 seminarier, forumspel, och parallellt med detta så ska vi arbeta med ett fördjupningsarbete som sträcker sig fram till terminens slut, plus en hemtenta. Sen har jag ju ledarskapskursen som går samtidigt, men den är helt på distans så den kan jag lägga upp lite som jag själv vill. Så länge jag är klar till dessa dead-lines, men där är det också en antal böcker som ska läsas.
Jag blir dock väldigt peppad när det är mycket som ska hinnas med, så jag tror att det ska gå bra.
 
Så nu är det studier och träning som gäller framöver. I går körde jag ett dubbelpass, en timme på gymmet följt av en timmes Indoor Walking-pass. Är så skönt att kunna få upp flåset utan att få belastningen på nacken som annars är lätt hänt om man ska gå fort eller springa eftersom det är alltför stötigt. Efter föreläsningen idag stack jag iväg till gymmet och körde en halvtimme kondition och sedan 45 minuters styrka. Nu hoppas jag verkligen att jag fortsätter och inte att något händer som leder till avbrott i träningen. Att jag har ont i händerna får jag bara acceptera och det är inget som direkt påverkas om jag tränar eller ej. Så nu blir det fullt upp framöver, men lite skoj blir det allt också..
 
 
 
Träning,
Ja, vad ska man säga...
 
Grattis alla ni som har en närvarande, bra eller halvbra pappa i erat liv.
Det har dock inte jag. Men jag gläds med de som har det och jag uppmärksammar gärna dessa. För det finns ju otroligt många fina pappor där ute.
 
Affärerna och facebook översvämmas av presenterbjudanden och glada hälsningar, och visst svider det lite att ha en pappa som valt att ha en obefintlig relation till sin familj, men det är bara så det är. 
Å jag har trots allt en fantastisk mamma, familj och släkt i övrigt.
Det finns de som inte har någon nära familj och det är betydligt värre.
 
 
Jag och min äldsta brorson Gabriel tog en närmare titt på en skalbagge för ett par år sedan under en utflykt -
en fin påminnelse om vårat stora gemensamma intresse - DJUR.
 
Hittade en sån där lista som var så populära för några år sedan.. Tänkte göra ett försök... =)
 
HAR DU ?
Folköl i kylen : Ja faktiskt, dock inte till mig..
Något husdjur : Japp, en fantastiskt liten katt - Skrållan
Någon favoriträtt : Husmankost
Några framtidsplaner : Bli socionom, annars har jag uppfyllt de flesta drömmar
Någon sjukdom : Ja, rosacea, dock symtomfri nu (tack och lov)
Gymkort : Japp
En homosexuell kompis : Ja
Några mvg:n :Nej, var inte speciellt seriös på den tiden....
Någon som förstår dig : Ja
Något beroende : Coca Cola tyvärr..
Nagellack : Nästan jämt
Någon vän som bor i ett annat land : Många fantastiska vänner ja
 
VEM ? ..
Avskyr du: Ingen kommentar...
Delar du mest minnen med : Det måste nog vara Lotta eller Tess <3
Längtar du mest efter: Resa bort..
Stör du dig på: Oärliga och trångsynta människor
Gosar du med: Mina brorsbarn och Skrållan
Lagar mat: Alltid
Diskar: Jag
 
VILKEN ? .
Tidning läser du: Utemagasinet, Socionomen, National Geografic
Buss åker du oftast: Aldrig
Dag fyller du år: 16 oktober
Årstid föredrar du: Sommar
Stad är du uppväxt i: Lilla Karlskoga
 
VAD ? ..
Gör du nu: Chillar i soffan
Gör dig till en bra människa: Snäll, omtänktsam, mån om mina nära..
Gör dig till en dålig människa: Envis
Vill du arbeta med: Det får vi se...
Är roligast just nu: Att lära sig nåt nytt varje dag..
Har du för smink idag: Inget
Äger du för skor: Alla möjliga
Har du för storlek i skor: 39-40
Läser du för bok: Just nu hinner jag tyvärr bara läsa kurslitteratur..
Ska du göra nu: Plugga lite, sen sova..
Jag har aldrig varit speciellt romantisk av mig.. Eller det kanske beror lite hur man menar. Jag skulle aldrig förvänta mig och framför allt kräva romantik av min partner. Däremot tycker jag ju väldigt mycket om att skämma bort mina nära och kära, men det är oberoende om det är min mamma, partner eller vän. Jag vill gärna visa hur mycket folk runt omkring mig betyder. Ser jag något i en affär som jag vet att en vän skulle uppskatta så köper jag det, oavsett om det är dags för hennes födelsedag snart eller en "vanlig" tisdag. 
 
Jag älskar spontanitet, o avskyr framtvingade saker. Alla hjärtans dag är en sån där påtvingad sak som jag anser vara lika romantisk som en säck potatis. Finns det nåt mer ospontant?
Då föredrar jag nåt litet, spontant i vardagen. 
 
Jag och mitt ex hade en fin nivå på "vardagsromantik" eller vad man kan kalla det. Vi skrev ofta små lappar till varandra som kunde dyka upp var som helst, när som helst. Helt gratis, men så tacksamt eftersom det ändå kräver lite tanke och massa kärlek För att komponera ett sånt. 
 
Hade hans favoritband släppt en ny skiva eller bok eller om en ny box av hans favoriserie kommit ut så köpte jag det även om det var en vardag långt i från bemärkelsedagar. Nu är jag en fattig student så möjligheterna är ju inte de samma. Men det är ju tanken som räknas. 
En dag när han hade åkt till Oslo för att gå på en konsert med en vän och vara borta över helgen så hade han lämnat en röd ros och ett jättefint brev till mig. Han hade placerat det inne mitt på badrumsgolvet så det dröjde ett par timmar innan jag såg det, men det gjorde det ju bara mer oväntat. 
 
Det är sånt jag gillar! En enkel lapp räcker så långt. Eller den senaste upplagan av favorittidningen som personen kan läsa medan han åker tåg, eller baka nåt gott till vännen som alltid ställer upp. Lite uppskattad omtanke framför överdådiga middagar eller blombuketter som kostat massor och kommer vissna inom ett par dagar.
 
Nu älskar ju jag som sagt att skämma bort mina nära oavsett relation så detta har ju inget direkt med romantik att göra. Men prova att slänga iväg ett kort med några ord kring hur mycket vännen betyder, för det kommer uppskattas enormt att helt oväntat få ett sånt kort. 
 
Kärlek, Romantik, Vänskap,
Hade en riktig toppenkväll igår. Det blev middag på Kolgrillsbaren med efterföljande bio med Tess och Bell. Riktigt trevligt även om jag tyvärr hade lite problem att hålla tankarna borta från annat. Tess träffar jag ju rätt ofta, men Bell hade jag inte träffat sedan i somras så det var riktigt kul att träffa den pinglan. 
 
Maten var som alltid jättegod och vi såg filmen Familjetrippen, en komedi. Jag o Tess har väldigt olika smak när det gäller humor, men vi tyckte den var riktigt kul. 
 
När det var dags att skjutsa hem Tess och för mig o Bell att fortsätta till Karlskoga så visade det sig att p-huset där bilen stod var låst för natten. Så Bell fick åka buss hem och jag hängde me Tess hem o övernattade. Blev bara några timmars sömn eftersom jag var tvungen att vara på plats när garaget öppnade kl.6. Det gick fint och jag hade inte hunnit få böter. 
 
Så nu är jag hemma i Karlskoga och ska plugga lite. Vad som väntar i helgen vet jag inte riktigt, har ett par alternativ, men känner mig lite krasslig så eventuellt blir jag bara hemma och kurerar mig. Eftersom det blir fullt ös på studierna från måndag så behöver jag vara pigg o kry. Å nu måste det sparas pengar inför jul och Skrållans nästa operation. 
I helgen var det ju alla helgons dag. En dag där man skänker en extra tanke till att underbara människor i ens liv som inte längre finns kvar. Så under helgen var jag iväg till farmors grav och min kusin Annas grav i Kristinehamn. Jag var även iväg till Hasselfors till min mormor och morfars grav och minneslunden till min morbror.
Jag tycker om den helgen, en tid till eftertanke och att minnas...
 
Jag har däremot aldrig tyckt nåt vidare om "Halloween", aldrig varit intresserad av att klä ut mig och det är inte det jag vill lägga mitt fokus på denna helg. Jag tycker att det på något sätt är fridfullt att gå runt i mörkret bland alla ljus på kyrkogården, att minnas de som betytt så mycket. Förra året skulle jag och mamma till farmors grav och vi hade oturen att komma samtidigt som väldigt många andra var där, lätt hänt kanske under denna helg. Det kändes inte alls bra att gå där bland säkert över 1000 andra, fick nästan känslan av att det är något slags jippo.. Jag vill sörja ensam, inte trängas bland andra. Så i år fick det blir senare och det kändes bättre..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alla helgons dag, Familj, Släkt,
Ibland blir jag lite matt när jag ser hur vissa väljer att fortfarande tro fullt och fast på personer trots att de till och med erkänt att dem ljugit och enbart ser till sitt eget bästa.. Vad ska krävas liksom? Förr eller senare kommer sanningen fram, men det kan säkert vara skönt att inte ha tillgång till något som helst kritiskt tänkande fram tills dess.. =)
Det man inte vet lider man inte av, eller hur var det nu....?
 
I morgon blir det hur som helst helkväll med två toppenpinglor, ska bli riktigt sweet! Middag och bio, gött!
 
 
 
 
Fick detta precis... Vissa vänner är helt enkelt fantastiska... <3
 
 
 
Vänskap,
Idag var jag till sjukhuset och tog nya prover. Alltid lika smärtsamt och jobbigt, så det är skönt att det inte är så ofta det ska tas. Får hoppas att de är negativa. Efter det har jag sovit, länge... Det är det enda jag orkar göra efter dessa läkarbesök. Så nu sitter jag och pluggar. Det går rätt bra, har kommit igång bra nu de senaste dagarna. Börjar egentligen inte förens nästa vecka, men eftersom det då plötsligt blir 150% så behöver jag börja lite i förväg. Det kommer vara enormt mycket att läsa under dessa månader. Jag beställde en del av kurslitteraturen till extrakursen i förrgår, ser fram emot att hugga tänderna i det. Känner att jag ser fram emot att fylla huvudet med en massa studier nu.
 
I morgon kväll ska jag till Kumla och vara med akutgruppen på hockey. Nu var det någon månad sen, och det var länge sedan jag hade uppdrag med Kicki så det ska bli riktigt trevligt. Det ska vara med en ny kille också, som även ska bli FRG:are framöver, så det ska bli intressant att träffa honom. Förhoppningsvis blir det en person som kommer ställa upp mycket framöver i akutgruppen, för det behövs verkligen. I början av december ska jag förhoppningsvis iväg på en kurs i kriskommunikation i Södertälje, det ska bli intressant. Jag har hört att det är en riktigt bra kurs, så hoppas att den lever upp till förväntningarna.
 
I övrigt så börjar det kännas helt okej att jag fick sluta som administrativ chef. Jag älskade verkligen att vara det, så visst känns det tomt. Å sättet det hanterades på är något jag aldrig kommer förlåta, men det är avklarat nu så behöver inte tänka mer på det. Men nu slipper jag hålla mig ständigt ajour med vad som händer. Jag får mer tid över i vardagen och det var välbehövligt. Som gruppledare hoppar jag främst in när det blir sök och är med på möten, vilket underlättar mycket just nu. Jag har helt enkelt mer avslappnad nu. Jag kan inte lägga ner all min tid och energi på att hjälpa andra hela tiden, även om det är så otroligt givande, jag måste få lite tid över till att vila, njuta och hitta på roliga saker också, annars kommer jag förr eller senare gå in väggen.´Å det har jag insett nu.
 
Akutgruppen, FRG, Kriskommunikation, Studier,
Just nu har jag det rätt chillat på studiefronten, men om drygt en vecka är det hårdplugg som gäller fram till åtminstone februari. Jag fick ju tillgodoräkna mig detta moment i oktober som strax tar slut, så oktober har varit riktigt skön och lugn månad studiemässigt. Men efter nästa vecka är det som sagt fullt ös med heltidsstudier på socionomprogrammet plus en extrakurs som heter ledarskap inom organisation och arbetsliv. En kurs som fler borde läsa... ;) I våras gjorde jag samma sak och läste 150% under en period, men då gick jag även en första hjälpen kurs under lördagarna. Då pluggade jag dock heltid psykologi och där var det nästan enbart salstentor och mycket självstudier, så det var lättare att lägga upp det. Trots det var jag rejält utsliten när jag var färdig med de kurserna.  
 
På socionomprogrammet har det hittills varit fullt ös från dag 1, det är massor av föreläsningar, grupparbeten och seminarier. Jag tycker i och för sig att det är bra när det är så, då känns det seriöst och man lär sig massor. Jag fasar dock för hur mycket det kommer bli nu när extrakursen kommer igång, jösses vad jag kommer att få jobba hårt. Det är bra, för då kommer jag tvingas att lära mig lägga upp en bra plan kring studierna för att det ska fungera, något som jag brukar vara riktigt dålig på. Jag har rätt lätt för mig och hur sent jag än börjar plugga så brukar jag hinna, men detta håller inte. Jag vill lära mig på riktigt, så att det verkligen fastnar i långtidsminnet och inte sedan glöms bort samma sekund som jag lämnar in arbetet eller tentan.
 
Nu i helgen kommer det bli lite pluggande i alla fall eftersom jag är stödperson åt en person och behöver hålla mig uppdaterad även under detta moment som jag fått tillgodoräknat. Är glad att jag slapp denna kurs, för den är riktigt svår och kräver massor.
 
Socionomprogrammet, Studier,
Kan väl inte påstå att mina första veckor som 30-åring har varit direkt toppen. Eller jo, de första dagarna var ju helt magiska, men sedan har det dalat kraftigt. Smärtan har inte minskat, utan jag har ont konstant och sover väldigt dåligt. Kan väl inte säga att resten av livet leker nu heller.
 
Men nu är det uppåt och framåt som gäller. Finns inget alternativ.
 
Jag hade i alla fall en jättemysig heldag med min bror och hans guldklimpar härom dagen och jag hoppas att det blir fler såna snart. För familjen och vännerna är ju trots allt så mycket viktigare än allt annat.