Efter en trevlig midsommar-helg uppe i Borlänge kom jag hem i kväll. Då mötte mamma mig med nyheten att min älskade Skrållan har knappt ätit sedan jag åkte i onsdags. Mamma ville inte berätta det för mig när jag var borta eftersom hon ville att jag skulle roa mig och inte bekymra mig.

Hon har inte totalvägrat att äta. Men hon som har ätit diet-foder i ganska många år nu pga av bukfetma, får aldrig nog med mat. Utan jamar alltid efter mer. Nu har hon kanske ätit 40-50 % av det hon fått tilldelat. Kanske inte låter så hemskt men pga av att hon äter extra mättande diet-mat så får hon sedan tidigare bara 1 dl mat per dygn, så nu äter hon mindre än en halv dl. Jag blev inte särskilt orolig eftersom jag tänkte att hon lär äta när hon blir tillräckligt hungrig, och att om det var något annat fel så skulle det märkas. Men tänkte ändå att jag ville kolla upp det på internet. Då blev jag desto mer orolig. För det kan tydligen gå väldigt illa väldigt snabbt för just katter om de slutar äta. Men nu ska jag inte tänka pessimistiskt.. Hon är normal pigg och så. Men hon är en liten katt och väger under 4 kilo trots bukfetman..

Har hon inte ätit ordentligt i morgon får jag ringa till veterinären för råd och kanske en hälsocheck..



Taget i våras i våran myssoffa.
Får fruktansvärd ångest bara jag tänker tanken på att jag en dag kommer förlora denna lilla bedårande gosetjej...

Idag har jag och mamma varit en tur till Karlstad och hälsat på bror Andreas och hans söta familj. Även min andra bror Martin och hans Lina var där och hälsade på. Så vi åt en jättegod lunch med köttbullar, prinskorv, ägg, färskpotatis och sill och en otroligt god hemmagjord kantarellsås. Mums!!

Åkte tillbaka hem nyss, för nu ska jag både fixa matlådor för veckan, baka kladdkakemuffins inför i morgon och träffa Maria en snabb sväng innan jag ska dåsa i säng.



Den här veckan var inge annorlunda jämfört med förra när det gäller min trötthet. Klarade av att åka till Norge direkt efter att jag slutat jobbet förra fredagseftermiddagen. 5 timmar senare kom jag äntligen hem till Björn där det väntade grillad mat och väldigt trevligt folk. Festen varade hela natten till 5.30 och avslutades med en liten promenad i soluppgången och taxi-tur hem till Silje där jag slocknade ganska omgående. Efter några timmars sömn vaknade jag oväntat pigg och utvilad. Så dagen tillbringades med mys med Silje och Leandra. Avslutade kvällen med en riktig tjejfilm o hemlagad pizza.

Veckan har bestått av jobb, är ju inlärningsperiod för mig nu under juni. Jag har väldigt mycket kvar att lära mig innan jag vet det som krävs för att klara av jobbet ordentligt. Men det går framåt och det kommer nog gå bra att vara semestervikarie när de börjar sin semester.
Har varit rätt så osocial sedan jag började, har ju inte så många timmar på kvällarna jag kan träffa folk eftersom jag måste gå och lägga mig så tidigt. Men i torsdag blev det iaf en fika med Tess på Strandkanten, mycket trevligt att uppdatera sig om varandras händelser den sista tiden. I går åkte jag till Josefin och hennes sambo och grillade. Otroligt mysigt och trevligt och klockan bara for iväg tills jag till slut drog mig hemåt. Josefin är näst intill höggravid så hon behöver sin sömn, så skämdes lite när jag insåg vad klockan var.. Även jag var otroligt trött efter den långa dagen.

Tv:n står på eftersom mamma är väldigt intressant med Bröllopet, och jag måste säga att till och med jag har tyckt att det varit fint och känslosamt. Är ju alltid trevligt med fina klänningar också. Nu höll precis Daniel ett tal till Viktoria, och det var både roligt och väldigt fint!

... känner jag..

Men så får det vara. Har ju haft fullt upp i veckan och det lugnar inte direkt ner sig till helgen. Nu har jag jobbat 4 dagar och det är 100 ggr mer intressant än vad jag trodde. Jag har jobbat på BB-avdelningen hela veckan och till veckan ska jag även läras upp på tillväxtavdelningen. Man kan ju tro att jag bara håller på och matar och mockar upp skit. Men så är det inte alls.  Matningen är automatiserat, så vi kollar bara om vi behöver minska eller öka på mängden varje dag. Sedan ger vi extra mjölkersättning till de kullar som är utan mamma och extra näringsrikt foder till de suggor som är smala. Sedan kollar vi om någon fått skador/infektioner/inflammationer och behandlar dem. Sedan är det flyttningar, vaccinationer, kastrering, avel, m.m. Har aldrig haft ett arbete som gått så fort och som det varit så otroligt fullt upp på. Jag har inte för en sekund stannat upp och undrat vad jag ska göra, utan när klockan slagit 3 och det är dags att gå hem blir jag alltid lika förvånad över hur fort det gått. Trivs som fisken i vattnet.

I morgon ska jag åka till Norge direkt efter jobbet och festa med några grabbar/män som jag jobbade tillsammans med på Kabi. Är världens roligaste gäng så det kommer blir helt sjukt roligt! Kommer hålla igång från 04.45 i morgon till sent på natta.

Nä, nu ska här sovas. Är faktiskt oväntat lätt att komma upp på mornarna, även fast jag har problem med att gå och lägga mig. Blev en liten uppdatering i alla fall..

Nu har jag jobbat min första dag på det nya jobbet. Var betydligt bättre än väntat på flera sätt, så det var kul! Det är så otroligt mycket att göra på jobbet så man hinner inte ens titta på klockan, så dagarna kommer nog gå fort.. Å mycket är det att lära sig! Men det ska nog gå bra. Men jag är så fruktansvärt trött så jag längtar efter att få slänga mig ner i sängen om drygt 1 1/2. Alarmet står på 4.45, suck...

I morgon om jag orkar ska jag göra uppdatering angående helgens bravader.

.. det är jag de..

Å så har det alltid varit, det verkar vara fysiskt omöjligt för mig att komma i tid. Min äldsta bror har samma problem, fast är 7 resor värre, hur nu det är möjligt..

Jag har få ovanor, men detta är min absolut största, plus mitt cola-beroende, men det påverkar ju bara mig själv. Och det är faktiskt ganska jobbigt. Jag blir sällan stressad, utan tvärtom är jag oftast lugn, alltför lugn. Vilket i sin tur innebär att jag inte hinner klart med saker i tid, eller aldrig befinner mig på det stället jag borde infinna mig på vid rätt klockslag. Vilket gör att jag då måste stressa strax innan för att hinna. Mina vänner behöver aldrig känna sig stressade om de kommer för sent, eftersom jag gjort det så många gånger och bara tycker det är skönt om jag kommer först för en gångs skull.

Jag är generellt sett alltid lugn vad det än gäller. Å stressar heller aldrig upp mig psykiskt om jag ska göra något jag tycker ska bli jobbigt, blir nervös kanske en gång varannat år, om ens det.. Jag bara gör det som ska göras och går vidare. Går något inte som planerat så deppar jag någon timme och så är det på't igen, om det inte hänt något väldigt allvarligt förstås. Vilket är en av de bra egenskaperna jag har.

Men jag tror faktiskt att jag bättrat mig lite senaste tiden vad gäller min tidsdyslexi, känns som att jag har mer koll på hur lång tid saker faktiskt tar, iaf bättre än förut. När jag åkte hem från Norge senast, kom jag till och med hem en halvtimme innan jag hade beräknat, och det har nog aldrig hänt förut. Jag brukar snarare komma 1-2 timmar senare, speciellt när det gäller klockslag som egentligen bara berör mig.
Detsamma gäller när jag ska ha fest. De som känner mig vet att det är bäst att inte dyka upp tidigare än en halvtimme efter avtalt. För 5 minuter innan står jag oftast i handduk med håret droppande, försöker sminka mig samtidigt som jag diskar och dammsuger. Är jävligt effektiv när jag måste skynda mig, men denna effektivitet infinner sig aldrig mer än en kvart innan jag ska få besök och då blir det bråttom.

Så nu satsar jag på att fortsätta med denna förbättring och hoppas att det ska gå bra. Skönt om man kan slippa skapa irritation hos folk..



Har varit igång hela dagen och är redan rejält trött. Började dagen med läkarbesök, så nu har jag fått ordentlig medicin så jag förhoppningsvis slipper bli sängliggande nästa gång det är dags för migrän.. Jippie!!
Sedan åkte jag vidare till sjukhuset och där blev det plasmatappning. Kändes som att det gick väldigt fort den här gången. Lunchdags innan jag åkte vidare och fortsatte med målandet av huset jag håller på med.

Efter 8 timmars målande är jag hemma igen, känns skönt när man har haft fullt upp och vet att man kommer somna som en stock i natt. I morgon ska jag måla vidare, får se hur långt jag kommer. Är så otroligt fint där ute, hade verkligen kunnat tänkt mig att bo där ute om jag hade tänkt stanna i Karlskoga.



Nu ska jag gosas med min stora kärlek Skrållan
Idag var jag iväg och hälsade på Josefin, en tjej från min gymnasieklass, som jag inte träffat på 5-6 år. Riktigt skoj att komma hem till hennes och Daniel hus och även att få ta sig en titt på magen, i juli väntas det tillökning! Min vän Anna "D" kom dit också med sina söner och vi fikade och hade det skönt i det härliga vädret. Riktig sommarvärme idag!

Tidigare under dagen tillbringade jag ett par timmar uppe på en stege medan jag borstade huset som jag ska börja måla på i morgon. Hann även med att sola en timme på trädäcket intill huset, och hade husägarens hund som sällskap. En riktigt go och lydig vorsteh-tjej som vandrade omkring och låg och vilade medans jag pysslade med väggen. Insåg precis att det är den 1 juni och jag har inte badat! Har ju som tradition att bada då..

Är trött så ska försöka somna tidigt ikväll. Behöver försöka satsa på att åtminstone somna senast 12 framöver, för när jag börjar jobba på måndag får det vara slut med att gå och lägga sig vid 4 varje natt. Kommer börja vid 6, får se hur det går. Blir det för jobbigt så får jag börja vid 7 istället, det är så skönt att det är upp till mig själv hur jag vill göra.. Eftersom det tar ca 30-35 minuter att komma sig till Gården så får jag gå upp vid 5... Ojojoj.. Hur ska detta gå.. Jaja, den som lever får se!




( Elgåfossen-ett av mina absoluta favoritstället i Halden.. Inte så konstigt va..? )

Har känns mig lite halvirriterad över att min kamera inte riktigt levt upp till mina krav på sistone. Är ju en Canon-älskare och vet att min nuvarande Olympus Tough inte ger samma kvalitet på bilderna. Det var på grund av att den är just "tough" som jag köpte den innan jag reste till Australien. Å det har den varit, jag har dykt med den till 11,5 meters djup, vilket kan ha gjort att den inte mår så bra just nu. 10 meter ska den tåla, men det är inte lätt att hålla koll på sånt när man har fullt upp med allt annat medans man dyker. Min olympus har under detta halvår dykt med hajar, blivit kastad mot Dingos (hade inte så mycket annat att välja på) och gosat med otaliga djur, varit i 40 graders värme m.m. så känner mig mycket nöjd med att den faktiskt stått ut så bra som den gjort. Men nu de senaste veckorna har jag märkt att den blivit väldigt känslig när det gäller ljuset, det blir för ljust eller för mörk och ojämt på bilderna. Dessutom blir det som ljusa sträck på bilderna. Förmodligen har det trots allt kommit in fuktighet i linsen eller något annat trist.

Olympus μ TOUGH-8000 Digital Cameras

Eftersom jag är otroligt beroende av att alltid ha en kamera med mig så känns det tråkigt att jag inte blir nöjd med kameran. Så en ny kamera står högst upp på önskelistan. Har varit otroligt nöjd med mina 4 Canon Ixus som jag haft i olika varianter och som tur är kan man ju få tag på dem väldigt billigt. En systemkamera är ju så klart drömmen, men så länge jag har en ok digitalkamera att knäppa bilder med så håller sig min längtan under kontroll, iaf än så länge