Thailands baksida..

0kommentarer

Tittade precis på ett program på Animalplanet där de visade de elefanter som finns inne i städerna (oftast turiststråken) i Thailand. Hälften av Thailands elefanter finns inne i städerna och utnyttjas för att tjäna pengar. De visade på programmet att ungarna tas tillfånga och deras mammor dödas. För att göra de så "medgörliga" och "tama" så att turister kan rida på dem och klappa dem så stängs de in i burar som är så små att de inte kan röra sig alls. Sen blir de slagna, brända under magen och fötterna, jättehög musik spelas och allt görs för att de ska bli så rädda så de knäcks totalt och deras egna vilja försvinner. Därefter är det fritt fram att göra vad man vill med dem.

Detta görs enbart för att turisterna ska ge pengar till "ägarna". Det är dessutom inte de fattigaste människorna som har elefanter eftersom det är en otroligt stor kostnad att få tag på en elefant, speciellt en unge. Största delen av thailändarna är tydligen imot detta och ger inga pengar alls. De är medvetna om vad som görs mot elefanterna och vill absolut inte stödja detta.

Detsamma gäller Tiger Temple's i Thailand, där tigrar går fritt tillsammans med munkar och turister. Tigrar är ju uppenbarligen inte undergivna av naturen, och enda sättet för att få dem att bete sig som tama hundar är att bryta ner dem och droga dem så de blir helt apatiska. Är det såna djur man vill se? Bägga dessa arter är nu för tiden sällsynta och det är fruktansvärt att de få som finns kvar tas från naturen för att tillfredställa människors behov av att umgås med häftiga djur. 

Jag fick glädjen att träffa på många olika sorters vilda djur under min tid i Australien, dock var det på ordentliga räddningscenter och dessa djur skulle släppas ut så fort de blev friska och kunde klara sig själva.
Dessa djur som hämtas in från de vilda, har ingen framtid i frihet. Varken elefanterna eller tigrarna skulle någonsin klara sig ute i det vilda efter det fruktansvärda de varit med om. 
 
Så det enda som kan stoppa detta är "vi" som kommer dit, genom att sluta uppmuntra detta beteende..



Kan detta verkligen vara normalt tiger-beteende?



Tror jag föredrar detta..

Kommentera

Publiceras ej