Då har man påbörjat livet som hjelpekorps.. =)

0kommentarer

I onsdags var jag iväg på mitt första medlemsmøte. Hade väl kanske vissa fördomar om att det mest var medelålders kvinnor och män och uppåt i åldrarna, men blev förvånad över att de flesta var 18-40. Å betydligt "coolare" än vad jag kanske hade trott.. Blev visad runt i lokalerna, och fick bland annat se de 3 ambulanserna de har. Kommer först att få gå en 30-timmars grundkurs under en långhelg, och sen ska man göra ett stort prov.

De har så otroligt många kurser, bland annat 10 olika första hjälpen kurser, bland annat för att få kunskaper för att jobba som ambulanspersonal, för idrottsskador m.m. Det finns ca 14 kurser för eftersök på barmark, vatten, under vinterhalvåret, vid snöskred, fjällräddning och för att bli operativ ledare vid de olika situationerna.  

På deras hemsida står det: "Hjelpekorps är redo för insats på kort varsel. De frivilliga organisationer är ryggraden i i land- och strandräddningstjänsten i Norge. Räddningstjänsten koordineras av polisen och det är också polisen som sänder ut hjelpekorpsen."

Hittade ett par filmer på Youtube som visar vilka olika scenarion man kan få vara med om när man är hjelpekorps.