Otroligt respektlös..

0kommentarer



Skjelt ut av turgåer under leteaksjon  - Utskälld av skidåkare under räddningsaktion

I Norge vet precis alla vilka hjelpekorpsen (som jag är med i) är och vad de gör. Å ute på fjället så är det att leda räddningsaktioner, hjälpa skadade människor att komma till en väg så ambulans kan ta över eller att försöka hitta saknade personer som försvunnit. Därför tycker jag det är fruktansvärt att folk kan bete sig så respektlös mot människor som viger sitt liv för att frivilligt hjälva andra människor som i denna artikel.

Artikeln handlar om en stor leteaktion idag där hjelpekorpsen letade efter en man som antogs vara omkommen. Då det var 60-70 cm nysnö och de behövde åka tillbaka till basen för att fylla på bensin, så använde dem de uppkörda lederna för att inte fastna med skotrarna. Det var så många som 18 skotrar ute i aktion. Vid ett tillfälle kommer några skotrar ikapp några skidåkare och en av dem vägrar släppa fram skotarna. Istället för att personen tar ett steg ut i nysnön så vill han tydligen tvinga skotrarna att åka ut. Det är ganska uppenbart att det är större chans att en tung skoter kör fast än en person på skider och dessutom så är det betydligt större problem att få loss flera skotrar än en man som kanske fastnat med benen i snön..

Den första skoterföraren vägrade av ovan nämnda anledningar köra runt skidåkaren och ställde sig istället tätt bakom och väntade tills skidåkaren till slut flyttade sig ur spåret. Skidåkaren som blev tydligt irriterad skrek och pekade finger åt hjälpekorpen när de till slut fick köra förbi. Här jobbade de 27 timmar i sträck för att finna en person och så fick de skit tillbaka.. Att en vuxen man faktiskt skriker massa svordommar och pekar finger till någon överhuvudtaget känns bara pinsamt, men att göra det till folk som frivilligt, utan någon ersättning valt att hjälpa människor i nöd är fruktansvärt tycker jag...

Förstår mig inte på folk... Kan tänka mig att den skidåkande mannen hade varit ganska tacksam över hjälpekorpsens insats om hans son, fru eller bror någong gång gick vilse, försvann i snöskred eller blev skadad ute i ödemarken och inte haft nån annan möjlighet än "våra" skotrar eller helikoprar att komma in till civilisationen..

Usch för vissa människor.... =(