Utvisning...

0kommentarer

Blir så frustrerad av att läsa sånt här... 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14641380.ab 

Sverige verkar oerhört slappa när det gäller kriminella personer som inte är födda eller uppvuxna i Sverige och som väljer att utnyttja systemet.   
Men "vi" slänger ut familjer, eller personer, som är allvarligt sjuka eller som bott hela sitt liv i Sverige och som inte har något kvar i sitt så kallade hemland. Att någon kan sitta och bestämma att små barn, ensamma, ska tillbaka till ett annat land är för mig helt obegripligt. Har så otroligt svårt att lagen kan säga att det är så det ska vara.

Förstår att migrationsverket har lagar att följa, men när det uppenbarligen inte fungerar, eller när lagarna tolkas fel, så får ju i så fall lagarna ändras.
Att behandlingtiden för att komma fram till ett beslut ska ta sån tid att barn kan födas och/eller åtminstone levt här största delen av sitt liv, innan de ska ryckas upp ur sin trygghet känns oerhört tragiskt. Det ska inte ta 10 (!!!) år för dem att få ett svar. 

Dessa exempel nedanför är förhoppningsvis undantagsfall, men tyvärr tror jag inte det...  

"Trebarnsfamiljen Arustamjan/ Danielian hade bott i Sverige i tio år. Pojkarna Haik, 17, David, 15 och Valerik, 13, hade bott i Ånge i större delen av sitt liv. Efter nästan fyra år verkställde gränspolisen Migrationsverkets beslut och utvisade familjen till Armenien på luciamorgon."

"Syskonen Hiyab, 3, och Deymond, 5, hittades övergivna i oktober 2010 i en lägenhet i norra Sverige förra hösten och placerades hos en fosterfamilj. De hotades att utvisas till Italien utan föräldrar eller rätt språk. Dessutom är Deymond autistisk och har epilepsi. Migrationsverket ändrade sig och pojkarna fick permanent uppehållstillstånd."

"91-årig Ganna Chyzhevska, hjärtsjuk, dement, nästintill blind, har hela sin familj i Sverige. Hon skulle slängas ut ur landet den 16 oktober till Ukraina, men utvisningen sköts upp av Europadomstolen. Regeringen lämnade i december in ett yttrande om huruvida hon skulle få stanna. Svaret blev nej, men ärendet är ännu inte avgjort."

Kommentera

Publiceras ej