Säkert Vårtecken

0kommentarer

Ett av de tydligaste tecknet på att våren är här är när ormarna vaknar på Öby Kulle.

De andra åren ja varit där har det redan varit fullt igång och det har varit 1000-tals snokar ihopslingrade i ormgroparna.
Däremot har det varit få huggormar, nu vet ja varför. De har förlodligen redan vaknat, parat sig och slingrat vidare till nya äventyr.. :)

I går åkte jag dit efter att jag varit akutvårdare på J18's SM-bronsmatch. Fick reda på att ormarna vaknat så då var de ju ingen tvekan. Såg 6-7 huggormar denna gång på nära håll, vilket var riktigt kul! Ska dit på torsdag igen och se om snokarna börjar komma upp ovanför marken.

Även fåglarna är på gång nu. Öby kulle ligger i Kvismaren naturreservat. Naturreservatet är en viktig rastplats för många flyttfåglar och en av de viktigaste häckningsplatser i mellansverige för våtmarksfåglar. Igår när jag var där var det enormt många gäss där som slagit sig ner för och vila. Träffade ett äldre fågelskådarpar som verkligen kunde sina fåglar. De hade kört från Katrineholm för att se dessa fåglar och berättade en massa intressant och de letade fram olika sorter i deras hightech-kamera så jag fick se de olika arterna, visste inte ens att vi hade så många i Sverige och bara där var det en 5-7 st.
 
                                           

 

 

 

 

Kommentera

Publiceras ej