Känns bra denna utbildning

0kommentarer

Är mitt inne i crazy-veckan när det gäller studierna, men det  känns lite som att lärarna har velat skilja agnarna från vetet hela denna termin. Är en del som hoppat av, men klarar man detta tuffa tempo så har man nog alla möjligheter att klara resterande terminer också.
 
Vi får i alla fall göra en massa intressant. Förra veckan hade vi värderingsövningar en hel dag. Mycket gick nog ut på att bli medvetna om våra egna värderingar, men också att försöka sätta oss in i olika situationer och ibland otrevliga val vi kommer bli tvungna att ta sen när vi kommer ut och blir verksamma som socionomer. I morgon ska vi träffa 9 olika brukarorganisationer, blir intressant. Vi fick ju träffa flera olika verksamma socionomer redan dag 3 på utbildningen i september, bra för motivationen att få höra folk berätta hur de upplever arbetet och nu även att få höra brukarnas upplevelser.
 
Det känns som att de verkligen tänkt till när de väljer de olika momenten vi får göra och det är kul att vi redan termin 1 får "tänka oss in i " rollen som socionom och de svårigheter man ställs för, både teoretiskt och praktiskt. Termin 3 kommer vara juridik inriktad på socialt arbete och det känns också bra. Är ju en förutsättning att ha stenkoll på de aktuella lagarna för att ha en möjlighet att göra ett bra jobb. Så det ser jag fram emot att sätta mig mer in i.
 
 

Kommentera

Publiceras ej